Bron :: ikarahma from Canva
Romige kippensoep
Deze romige kippensoep is heerlijk en vullend. Het is perfect voor een snelle lunch tijdens de werkweek.
Ingrediënten
- 400 g kipfilet
- 2 stukjes wortelen
- 1 stukjes De Ui
- 2 stukjes aardappel
- 200 ml kookroom
- 1 stukjes Kippenbouillon
- 1 Artikel Zout
- 1 Artikel gemalen zwarte peper
Laatste folders
Procedure
Bereid alle ingrediënten voor. Was de kipfilet, maak deze schoon en snijd deze in kleinere stukken. Schil de wortel, de ui en de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes.
We smelten de boter in de pan, voegen de ui toe en roosteren deze tot hij glazig is. We voegen de stukken kip toe en roosteren ze aan beide kanten.
Voeg de gesneden wortel en aardappelen toe aan de pot, gefrituurde kipstukjes met uien, bouillon en bedek met water. Laat ongeveer 20 minuten sudderen.
Na 20 minuten voegen we kookroom, zout en peper toe. We laten de soep nog 10 minuten koken en dan mixen we het glad met een staafmixer.
Serveer warm met een stukje brood. Eet smakelijk!