Bron :: Pixabay: ilgag
Romige Kip en Risoni Pasta Bakjes
Dit Romige Kip en Risoni Tray Bake recept is hartig, bevredigend en heerlijk troostend - perfect voor die dagen dat je wel wat liefde kunt gebruiken.
Ingrediënten
- 4 Kipfilets
- 1 eetlepel olijfolie
- Zout en peper, naar smaak
- 2 kopjes Van Risoni Pasta
- 3 kopjes Kippenbouillon
- 1 Kop Crème
- 1 Kop parmezaan
- 2 lepels gedroogde tijm
- 2 lepels Gedroogde rozemarijn
- Verse peterselie, fijngehakt voor garnering
Laatste folders
Procedure
Begin met het voorverwarmen van je oven op 180 graden Celsius. Dit geeft je genoeg tijd om je ingrediënten voor te bereiden en zorgt ervoor dat de oven heet genoeg is voor de kip.
Kruid beide kanten van je kipfilets royaal met zout en peper. Dit is essentieel, want het helpt de natuurlijke smaak van de kip naar boven te halen.
Verhit de olijfolie in een koekenpan op het fornuis op middelhoog vuur. Het toevoegen van de olie voorkomt niet alleen dat de kip vastplakt, maar draagt ook bij aan de algehele smaak van het gerecht.
Schroei de kipfilets goudbruin. De reden om de kip bruin te bakken is dat het helpt om de sappen in te sluiten, waardoor je mals en smakelijk vlees overhoudt.
Neem een bakplaat van geschikte grootte en giet de risoni pasta over de hele bodem. De risoni zal de smaak van de kip en bouillon absorberen en ongelooflijk lekker worden.
Voeg kippenbouillon toe aan de schaal en zorg ervoor dat alle risoni bedekt is. Door de bouillon over te gieten wordt de pasta gelijkmatig gaar.
Leg je geschroeide kipfilets bovenop de risoni.
Meng de room, parmezaan, tijm en rozemarijn in een kom en giet dit mengsel over de kip en risoni in de schaal. Deze heerlijke, romige saus zal in de kip en pasta trekken en hun smaken versterken.
Plaats de schaal in de voorverwarmde oven. Na 20 minuten bakken raad ik je aan om de schotel te controleren om overkoken te voorkomen.
Controleer de totale baktijd rond de 20-25 minuten, of tot de kip door en door gaar is en de pasta zacht is.
Werk af met wat vers gehakte peterselie als garnering voor het opdienen.