Bron :: pixelshot from Canva
Romige broccolisoep met kaas
Snelle broccolisoep met kaas. De fantastische smaak van broccoli in combinatie met de pittige kaas is gewoonweg onweerstaanbaar.
Ingrediënten
- 1 stukjes broccoli
- 1 stukjes De Ui
- 3 kruidnagel Knoflook
- 200 g Geraspte kaas
- 2 lepels Boter
- 11⁄2 l Water of groentebouillon
- Zout, zwarte peper
Laatste folders
Procedure
Maak de ui en knoflook schoon en hak fijn. Ik maak de broccoli schoon en snijd deze in kleinere roosjes.
Smelt de boter in een steelpan en voeg de ui en knoflook toe. Ik sauteer ze even.
Dan voeg ik de broccoli toe en bak deze samen met de ui en knoflook nog ongeveer 5 minuten.
Dan voeg ik water of groentebouillon toe en kook de soep tot de broccoli zacht is. Dit is belangrijk, zachte broccoli zal beter mengen tot een romige consistentie.
Mix de soep tot een gladde massa en voeg geraspte kaas toe. Roer goed tot de kaas helemaal gesmolten is.
Aan het eind breng ik de soep op smaak met zout en zwarte peper naar behoefte.