ADVERTENTIE

Bron :: rixie from Canva

Romige aardappel-preisoep

Romige aardappel-preisoep is de ideale keuze voor koude dagen. Het is voedzaam, snel en makkelijk te bereiden. Het zit vol met gezonde plantaardige voedingsstoffen.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4

Hoofdingrediënten

  • 500 g Aardappelen Toegevoegd aan
  • 1 stukjes prei Toegevoegd aan
  • 2 stukjes knoflook Toegevoegd aan
  • 12 l Groentesoep Toegevoegd aan

Kruiden en bijgerechten

  • 1 theelepel Zout Toegevoegd aan
  • 12 theelepel Zwarte peper Toegevoegd aan
  • 100 ml kookroom Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

45 min.
1. Stap

Schil de aardappelen en prei en snijd ze in gelijke stukken. Druk de knoflook door de pers.

2. Stap

Bak de prei in de pan met olie tot het zacht is, maar niet bruin. Voeg de aardappelen, kruiden en knoflook toe. Wacht tot de aardappelen een beetje zachter zijn.

3. Stap

Voeg de bouillon toe en laat het zacht koken.

4. Stap

Haal de soep van het vuur en laat deze afkoelen. Mix vervolgens tot het glad is met behulp van een blender.

ADVERTENTIE
5. Stap

Voeg de room toe voor het serveren en roer. Serveer de soep warm.

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Iwa

Romige aardappel-preisoep

Romige aardappel-preisoep is de ideale keuze voor koude dagen. Het is voedzaam, snel en makkelijk te bereiden. Het zit vol met gezonde plantaardige voedingsstoffen.

45
Notulen
4
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Schil de aardappelen en prei en snijd ze in gelijke stukken. Druk de knoflook door de pers.

2. Stap

Bak de prei in de pan met olie tot het zacht is, maar niet bruin. Voeg de aardappelen, kruiden en knoflook toe. Wacht tot de aardappelen een beetje zachter zijn.

3. Stap

Voeg de bouillon toe en laat het zacht koken.

4. Stap

Haal de soep van het vuur en laat deze afkoelen. Mix vervolgens tot het glad is met behulp van een blender.

5. Stap

Voeg de room toe voor het serveren en roer. Serveer de soep warm.

Ingrediënten
Hoofdingrediënten
500 g
Aardappelen
1 stukjes
prei
2 stukjes
knoflook
12 l
Groentesoep
Kruiden en bijgerechten
1 theelepel
Zout
12 theelepel
Zwarte peper
100 ml
kookroom