Bron :: Stephen Barnes via Alamy
Rode wijnsaus
Een heerlijke en rijke rode wijnsaus, perfect geserveerd met rundvlees of wild.
Ingrediënten
- 500 ml rode wijn
- 1 Stuk Ui
- 2 Tenen knoflook
- 1 Stuk Wortel
- 100 ml runderbouillon
- 1 Theelepel tomatenpuree
- 1 Theelepel suiker
- 2 Bladeren Laurier
- 1 Tak Rozemarijn
- 1 Theelepel olijfolie
- 1 Knijpen zout en peper
Laatste folders
Procedure
Om rode wijnsaus te bereiden, snij de ui, de knoflook en de wortel in kleine stukjes.
Verhit de olijfolie in een pan en bak de ui, de knoflook en de wortel tot ze zacht zijn.
Voeg de tomatenpuree en de suiker toe en breng het kort aan de kook.
Giet de rode wijn in de pan en laat het ongeveer 10 minuten sudderen om de alcohol te laten verdampen.
Voeg de runderbouillon, laurierbladeren en de rozemarijntak toe. Laat de saus nog 10 minuten sudderen.
Zeef de saus om alle vaste ingrediënten te verwijderen. Doe de saus terug in de pan en laat het op laag vuur sudderen tot de gewenste consistentie is bereikt. Breng op smaak met zout en peper naar smaak.
Serveer de rode wijn saus warm over uw gekozen vlees. Eet smakelijk!