ADVERTENTIE

Bron :: Stephen Barnes via Alamy

Rode wijnsaus

Een heerlijke en rijke rode wijnsaus, perfect geserveerd met rundvlees of wild.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 500 ml rode wijn Toegevoegd aan
  • 1 Stuk Ui Toegevoegd aan
  • 2 Tenen knoflook Toegevoegd aan
  • 1 Stuk Wortel Toegevoegd aan
  • 100 ml runderbouillon Toegevoegd aan
  • 1 Theelepel tomatenpuree Toegevoegd aan
  • 1 Theelepel suiker Toegevoegd aan
  • 2 Bladeren Laurier Toegevoegd aan
  • 1 Tak Rozemarijn Toegevoegd aan
  • 1 Theelepel olijfolie Toegevoegd aan
  • 1 Knijpen zout en peper Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

30 min.
1. Stap

Om rode wijnsaus te bereiden, snij de ui, de knoflook en de wortel in kleine stukjes.

2. Stap

Verhit de olijfolie in een pan en bak de ui, de knoflook en de wortel tot ze zacht zijn.

3. Stap

Voeg de tomatenpuree en de suiker toe en breng het kort aan de kook.

4. Stap

Giet de rode wijn in de pan en laat het ongeveer 10 minuten sudderen om de alcohol te laten verdampen.

5. Stap

Voeg de runderbouillon, laurierbladeren en de rozemarijntak toe. Laat de saus nog 10 minuten sudderen.

6. Stap

Zeef de saus om alle vaste ingrediënten te verwijderen. Doe de saus terug in de pan en laat het op laag vuur sudderen tot de gewenste consistentie is bereikt. Breng op smaak met zout en peper naar smaak.

7. Stap

Serveer de rode wijn saus warm over uw gekozen vlees. Eet smakelijk!

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten

Vleesgerechten

438 recepten

Pasta

117 recepten