Bron :: from_my_point_of_view from Getty Images
Rode linzen met kip
Verras uw familie met een heerlijke en gezonde maaltijd die dankzij de linzen vol eiwitten zit. Dit eenvoudige gerecht met kip, aardappelen en tomaten is de ideale oplossing voor elke lunch of diner.
Ingrediënten
- 40 g rode linzen
- 100 g kipfilet
- 100 g Kersentomaat
- 30 g groene peper
- 3 g knoflook
- 20 g tomatenpuree
- 20 g De Ui
- 10 ml olijfolie
- Verse peterselie
- zout en peper
- 1 g Houten schraper
- currykruiden
Laatste folders
Procedure
Snijd de ui en knoflook fijn.
Verwarm de olijfolie in de pan, voeg de kippenvlees toe en bak het tot het goudbruin is. Verwijder vervolgens het vlees en zet het opzij.
Voeg ui en knoflook toe aan de pan waarin het vlees is gelaten en bak tot ze zacht zijn.
Voeg de curry en rode paprika toe, en voeg na het roeren de linzen, aardappelen en tomaten toe. Meng en voeg water toe zodat alle ingrediënten bedekt zijn.
We koken onder een deksel op matig vuur gedurende ongeveer 30 minuten, of tot de aardappels zacht zijn. Roer een paar keer tijdens het koken.
Voeg het vlees terug toe aan de pan, roer alles door elkaar, breng op smaak met zout en peper en laat het nog even sudderen zodat alle smaken goed kunnen vermengen.
Uw maaltijd is klaar. Serveer heet. Dit gerecht is geweldig op zichzelf of met brood. Eet smakelijk!