Bron :: congerdesign from Pixabay
Rode biet met mierikswortel
Gezond bijgerecht voor het hoofdgerecht - rode biet met mierikswortel.
Ingrediënten
- 1 kg Biet
- 20 g mierikswortel
- zout
- 2 Lepels Wijnazijn
- 1 Lepels Suiker
Laatste folders
Procedure
Begin met het schoonmaken en schrapen van je bieten. Het is belangrijk om het goed te wassen, zodat je geen zand of ander vuil in het laatste stadium krijgt.
Snijd de bieten in kleinere stukken en leg ze in een kom met water. Om te voorkomen dat ze hun typische robijnrode kleur verliezen, voeg je een beetje citroensap toe om de bieten fris en mooi gekleurd te houden.
Kook de bieten vervolgens gaar in gezouten water. Je kunt ook een beetje suiker aan het water toevoegen om de natuurlijke zoetheid van de bieten te versterken.
Terwijl de bietjes koken, maak je de mierikswortel klaar. Rasp het fijn. Hier geldt de gouden regel dat hoe meer mierikswortel, hoe heter het resultaat zal zijn. Persoonlijk geef ik de voorkeur aan medium heet.
Giet de bieten na het koken af en laat ze afkoelen. Als ze al koud zijn, voeg je de geraspte mierikswortel toe, zout je ze en breng je ze op smaak met wijnazijn.
Meng tot slot alles goed door elkaar en serveer als bijgerecht bij vlees of als aparte lekkere en gezonde salade.