Bron :: frederique wacquier from Getty Images
Risotto met kip
Recept voor risotto met kip, geschikt als snelle lunch of diner tijdens de werkweek.
Ingrediënten
Home
- 200 g Arborio rijst
- 500 g kipfilet
- 1 stuk Middelgrote ui
- 2 Lepels boter
- 100 ml witte wijn
Bouillon
- 11⁄2 l kippenbouillon
Om te grillen
- 50 g Parmezaan
Laatste folders
Procedure
Bereid alle ingrediënten voor.
Doe de bouillon in een pan, breng het aan de kook en laat het vervolgens op laag vuur staan zodat het heet blijft. De rijst wordt in deze bouillon gekookt.
Verhit de boter in een grote pan, voeg de gehakte ui toe en bak tot ze zacht is.
Voeg de in kleine stukjes gesneden kippenborst toe en bak tot ze goudbruin zijn.
Voeg de rijst toe en roer tot de rijst doorschijnend en licht geroosterd is.
Voeg de wijn toe en laat het verdampen.
Door langzaam hete bouillon aan de rijst toe te voegen en constant te roeren, kook je het tot de rijst bijna is opgenomen. Voeg dan meer bouillon toe en herhaal totdat de rijst sappig maar nog steeds stevig is. Het hele proces zou ongeveer 20 minuten moeten duren.
Meng op het einde van het risotto Parmezaanse kaas en serveer het heet.