Bron :: Kajakiki for iStockPhotos
Recept voor Glühweinjam
Deze glühweinjam is een recept dat ik elk jaar maak in de aanloop naar Kerstmis. Het brengt de kruidige, verwarmende smaak van de kerstmarkt rechtstreeks naar je ontbijtbroodje. Met zijn rijke smaak van kaneel, kruidnagel en sinaasappelschil is het een heerlijk begin van de dag en een perfect zelfgemaakt cadeau voor Kerstmis.
Ingrediënten
- 1 Fles rode wijn
- 500 g Gelerende suiker twee op een
- 2 Geperst Sinaasappels
- 1 Citroen Het sap
- 1 Biologische sinaasappelschil
- 2 Kaneelstokjes
- 1 Theelepel Anjers
- 1 Steranijs
Laatste folders
Procedure
Om glühweinjam te maken giet je de rode wijn in een grote pan. Voeg de inmaaksuiker toe en roer goed tot deze volledig is opgelost. Begin met een laag vuur en verhoog indien nodig - maar nooit tot de hoogste stand. Dit is een tip die ik onthouden heb toen ik de jam voor het eerst kookte.
Voeg het sap van de sinaasappels en de citroen toe. Zorg ervoor dat er geen pitjes in de pan komen - dit kan de smaak beïnvloeden.
Schil een biologische sinaasappel met een dunschiller zodat je lange repen schil krijgt en voeg deze toe aan de pot, samen met de kaneelstokjes, kruidnagels en steranijs.
Laat het mengsel op een middelhoog vuur ongeveer 20 minuten koken, onder voortdurend roeren. Het is belangrijk om constant te roeren om ervoor te zorgen dat de jam niet aanbrandt.
Haal de pan na 20 minuten van het vuur en laat het mengsel iets afkoelen. Verwijder de kaneelstokjes, reepjes sinaasappelschil en steranijs.
Vul de glühweinjam in schone potten. Sluit de potten meteen af, dan blijft de jam langer houdbaar en is het een geweldige optie voor een handgemaakt cadeau.
Geniet van je zelfgemaakte glühweinjam op vers brood of broodjes voor de ultieme kerstontbijtervaring!