ADVERTENTIE
Rauwe kwarktaart

Rauwe kwarktaart

Karamel cheesecake zonder bakken.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
6

MAND

  • 125 g Volkoren koekjes Toegevoegd aan
  • 60 g Dierlijk vet Toegevoegd aan

SLAGROOM

  • 250 g Zachte magere kwark Toegevoegd aan
  • 200 g Roomkaas Toegevoegd aan
  • 125 g Slagroom Toegevoegd aan
  • 60 g bloemsuiker Toegevoegd aan

KARAMELLAAG

  • 65 g kristalsuiker Toegevoegd aan
  • 35 g boter Toegevoegd aan
  • 50 ml Slagroom Toegevoegd aan
  • naar smaak Zout Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

30 min.
1. Stap

MAND: Verkruimel en mix de koekjes tot fijn meel. Besprenkel ze met gesmolten boter en vorm een massa die we in een bakvorm drukken. Zet het in de koelkast.

2. Stap

KWARKCRÈME: Meng alles behalve de room samen. Klop de room tot slagroom, die we dan met een spatel door het kwarkmengsel roeren. Breng de afgewerkte crème op de korst aan. We laten het afkoelen.

3. Stap

KARAMELLAAG: We mengen suiker in een pan totdat het volledig is gesmolten en er een bruine vloeistof ontstaat. Voeg gesmolten boter toe. Giet dan voorzichtig de room in en meng een tijdje. Voeg een beetje zout toe, meng goed.

4. Stap

Laat het een beetje afkoelen. Giet tenslotte de nog warme vloeibare karamel over de taart en zet hem een paar uur in de koelkast.

ADVERTENTIE

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image jest_ocami

Rauwe kwarktaart

Karamel cheesecake zonder bakken.

30
Notulen
6
Aantal porties
Procedure
1. Stap

MAND: Verkruimel en mix de koekjes tot fijn meel. Besprenkel ze met gesmolten boter en vorm een massa die we in een bakvorm drukken. Zet het in de koelkast.

2. Stap

KWARKCRÈME: Meng alles behalve de room samen. Klop de room tot slagroom, die we dan met een spatel door het kwarkmengsel roeren. Breng de afgewerkte crème op de korst aan. We laten het afkoelen.

3. Stap

KARAMELLAAG: We mengen suiker in een pan totdat het volledig is gesmolten en er een bruine vloeistof ontstaat. Voeg gesmolten boter toe. Giet dan voorzichtig de room in en meng een tijdje. Voeg een beetje zout toe, meng goed.

4. Stap

Laat het een beetje afkoelen. Giet tenslotte de nog warme vloeibare karamel over de taart en zet hem een paar uur in de koelkast.

Ingrediënten
MAND
125 g
Volkoren koekjes
60 g
Dierlijk vet
SLAGROOM
250 g
Zachte magere kwark
200 g
Roomkaas
125 g
Slagroom
60 g
bloemsuiker
KARAMELLAAG
65 g
kristalsuiker
35 g
boter
50 ml
Slagroom
naar smaak
Zout