Bron :: A_Lein from Getty Images
Rabarbertaart
Deze rabarbertaart is mijn favoriete zoete lente- en zomertraktatie. Perfect als middagsnack of weekenddessert en geliefd bij iedereen, van kinderen tot volwassenen. De rabarber voegt een specifiek zuurtje toe aan de taart, dat perfect samengaat met de zoetheid van de taart. Als je, net als ik, dol bent op rabarber, dan is dit recept echt iets voor jou!
Ingrediënten
- 500 g Rabarber
- 200 g Suiker
- 250 g Meel
- 200 g Boter
- 4 pcs Eieren
- 1 theelepel Bakpoeder
- 1 theelepel Kaneel
- 1 verpakking Vanillesuiker
Laatste folders
Procedure
Verwarm de oven voor op 180 graden C. Was de rabarber, schil en snijd in kleine stukjes van ongeveer 1 cm.
Meng bloem, bakpoeder en kaneel in een kom. Ik voeg graag kaneel toe aan cakes met fruit omdat het een speciale smaak aan de cake geeft.
Smelt vervolgens de boter, maar zorg ervoor dat deze alleen warm is en niet heet. Doe de suiker en vanillesuiker erin en voeg dan geleidelijk de eieren toe. Meng tot een gladde massa.
Voeg nu de rabarber toe aan de kom met de boter en suiker, roer en voeg dan langzaam de bloem toe met het bakpoeder en de kaneel, terwijl je de hele tijd voorzichtig blijft mengen.
Giet het op deze manier bereide deeg in een bakvorm waarvan je de bodem vooraf hebt bekleed met bakpapier. Mijn tip: spray het blik aan de binnenkant in met olie of boter - dan komt het deeg er makkelijker af.
Plaats in de oven en bak ongeveer 1 uur. Haal de taart eruit als hij gebakken is en laat hem afkoelen.