ADVERTENTIE

Bron :: A_Lein from Getty Images

Rabarbertaart

Deze rabarbertaart is mijn favoriete zoete lente- en zomertraktatie. Perfect als middagsnack of weekenddessert en geliefd bij iedereen, van kinderen tot volwassenen. De rabarber voegt een specifiek zuurtje toe aan de taart, dat perfect samengaat met de zoetheid van de taart. Als je, net als ik, dol bent op rabarber, dan is dit recept echt iets voor jou!

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
10
  • 500 g Rabarber Toegevoegd aan
  • 200 g Suiker Toegevoegd aan
  • 250 g Meel Toegevoegd aan
  • 200 g Boter Toegevoegd aan
  • 4 pcs Eieren Toegevoegd aan
  • 1 theelepel Bakpoeder Toegevoegd aan
  • 1 theelepel Kaneel Toegevoegd aan
  • 1 verpakking Vanillesuiker Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

90 min.
1. Stap

Verwarm de oven voor op 180 graden C. Was de rabarber, schil en snijd in kleine stukjes van ongeveer 1 cm.

2. Stap

Meng bloem, bakpoeder en kaneel in een kom. Ik voeg graag kaneel toe aan cakes met fruit omdat het een speciale smaak aan de cake geeft.

3. Stap

Smelt vervolgens de boter, maar zorg ervoor dat deze alleen warm is en niet heet. Doe de suiker en vanillesuiker erin en voeg dan geleidelijk de eieren toe. Meng tot een gladde massa.

4. Stap

Voeg nu de rabarber toe aan de kom met de boter en suiker, roer en voeg dan langzaam de bloem toe met het bakpoeder en de kaneel, terwijl je de hele tijd voorzichtig blijft mengen.

ADVERTENTIE
5. Stap

Giet het op deze manier bereide deeg in een bakvorm waarvan je de bodem vooraf hebt bekleed met bakpapier. Mijn tip: spray het blik aan de binnenkant in met olie of boter - dan komt het deeg er makkelijker af.

6. Stap

Plaats in de oven en bak ongeveer 1 uur. Haal de taart eruit als hij gebakken is en laat hem afkoelen.

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Iwa

Rabarbertaart

Deze rabarbertaart is mijn favoriete zoete lente- en zomertraktatie. Perfect als middagsnack of weekenddessert en geliefd bij iedereen, van kinderen tot volwassenen. De rabarber voegt een specifiek zuurtje toe aan de taart, dat perfect samengaat met de zoetheid van de taart. Als je, net als ik, dol bent op rabarber, dan is dit recept echt iets voor jou!

90
Notulen
10
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Verwarm de oven voor op 180 graden C. Was de rabarber, schil en snijd in kleine stukjes van ongeveer 1 cm.

2. Stap

Meng bloem, bakpoeder en kaneel in een kom. Ik voeg graag kaneel toe aan cakes met fruit omdat het een speciale smaak aan de cake geeft.

3. Stap

Smelt vervolgens de boter, maar zorg ervoor dat deze alleen warm is en niet heet. Doe de suiker en vanillesuiker erin en voeg dan geleidelijk de eieren toe. Meng tot een gladde massa.

4. Stap

Voeg nu de rabarber toe aan de kom met de boter en suiker, roer en voeg dan langzaam de bloem toe met het bakpoeder en de kaneel, terwijl je de hele tijd voorzichtig blijft mengen.

5. Stap

Giet het op deze manier bereide deeg in een bakvorm waarvan je de bodem vooraf hebt bekleed met bakpapier. Mijn tip: spray het blik aan de binnenkant in met olie of boter - dan komt het deeg er makkelijker af.

6. Stap

Plaats in de oven en bak ongeveer 1 uur. Haal de taart eruit als hij gebakken is en laat hem afkoelen.

Ingrediënten
500 g
Rabarber
200 g
Suiker
250 g
Meel
200 g
Boter
4 pcs
Eieren
1 theelepel
Bakpoeder
1 theelepel
Kaneel
1 verpakking
Vanillesuiker