ADVERTENTIE
Rabarbertaart met kwark
Recept voor een smakelijk en zoet rabarbertaart met kwark.
ADVERTENTIE
Ingrediënten
porties
90
Voor het deeg:
- 200 g Halve volkorenmeel
- 125 g boter
- 75 g bloemsuiker
- korrel zout
- 1 stukjes ei
Voor de vulling:
- 250 g Kwarkachtige kaas
- 100 g zure room
- 1 dooier
- 100 g kristalsuiker
- 1 bal Vanillepudding in poedervorm
- 1 Lepel Maïszetmeel
Laatste folders
ADVERTENTIE
Procedure
12 min.
1. Stap
Bereid eerst het deeg voor. Meng de bloem met suiker en zout. Voeg boter, eieren toe en werk het deeg af. Wikkel het deeg in plasticfolie en laat het een half uur rusten in de koelkast.
2. Stap
Ondertussen bereiden we de vulling voor. We mengen de kwark met zure room, dooier, suiker, vanillepudding in poedervorm en met maïszetmeel.
3. Stap
We verspreiden het vaak op een ingevette bakvorm en bestrijken het met vulling.
4. Stap
We leggen de schoongemaakte en gesneden rabarber op de vulling.
5. Stap
We bakken de rabarbercake met kwark in een oven voorverwarmd tot 180°C gedurende ongeveer 35-40 minuten.