ADVERTENTIE

Rabarbertaart met kwark

Recept voor een smakelijk en zoet rabarbertaart met kwark.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
90

Voor het deeg:

  • 200 g Halve volkorenmeel Toegevoegd aan
  • 125 g boter Toegevoegd aan
  • 75 g bloemsuiker Toegevoegd aan
  • korrel zout Toegevoegd aan
  • 1 stukjes ei Toegevoegd aan

Voor de vulling:

  • 250 g Kwarkachtige kaas Toegevoegd aan
  • 100 g zure room Toegevoegd aan
  • 1 dooier Toegevoegd aan
  • 100 g kristalsuiker Toegevoegd aan
  • 1 bal Vanillepudding in poedervorm Toegevoegd aan
  • 1 Lepel Maïszetmeel Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

12 min.
1. Stap

Bereid eerst het deeg voor. Meng de bloem met suiker en zout. Voeg boter, eieren toe en werk het deeg af. Wikkel het deeg in plasticfolie en laat het een half uur rusten in de koelkast.

2. Stap

Ondertussen bereiden we de vulling voor. We mengen de kwark met zure room, dooier, suiker, vanillepudding in poedervorm en met maïszetmeel.

3. Stap

We verspreiden het vaak op een ingevette bakvorm en bestrijken het met vulling.

4. Stap

We leggen de schoongemaakte en gesneden rabarber op de vulling.

ADVERTENTIE
5. Stap

We bakken de rabarbercake met kwark in een oven voorverwarmd tot 180°C gedurende ongeveer 35-40 minuten.

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Iwa

Rabarbertaart met kwark

Recept voor een smakelijk en zoet rabarbertaart met kwark.

12
Notulen
90
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Bereid eerst het deeg voor. Meng de bloem met suiker en zout. Voeg boter, eieren toe en werk het deeg af. Wikkel het deeg in plasticfolie en laat het een half uur rusten in de koelkast.

2. Stap

Ondertussen bereiden we de vulling voor. We mengen de kwark met zure room, dooier, suiker, vanillepudding in poedervorm en met maïszetmeel.

3. Stap

We verspreiden het vaak op een ingevette bakvorm en bestrijken het met vulling.

4. Stap

We leggen de schoongemaakte en gesneden rabarber op de vulling.

5. Stap

We bakken de rabarbercake met kwark in een oven voorverwarmd tot 180°C gedurende ongeveer 35-40 minuten.

Ingrediënten
Voor het deeg:
200 g
Halve volkorenmeel
125 g
boter
75 g
bloemsuiker
korrel zout
1 stukjes
ei
Voor de vulling:
250 g
Kwarkachtige kaas
100 g
zure room
1
dooier
100 g
kristalsuiker
1 bal
Vanillepudding in poedervorm
1 Lepel
Maïszetmeel