ADVERTENTIE

Rabarbertaart met kwark

Recept voor een smakelijk en zoet rabarbertaart met kwark.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
90

Voor het deeg:

  • 200 g Halve volkorenmeel Toegevoegd aan
  • 125 g boter Toegevoegd aan
  • 75 g bloemsuiker Toegevoegd aan
  • korrel zout Toegevoegd aan
  • 1 stukjes ei Toegevoegd aan

Voor de vulling:

  • 250 g Kwarkachtige kaas Toegevoegd aan
  • 100 g zure room Toegevoegd aan
  • 1 dooier Toegevoegd aan
  • 100 g kristalsuiker Toegevoegd aan
  • 1 bal Vanillepudding in poedervorm Toegevoegd aan
  • 1 Lepel Maïszetmeel Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

12 min.
1. Stap

Bereid eerst het deeg voor. Meng de bloem met suiker en zout. Voeg boter, eieren toe en werk het deeg af. Wikkel het deeg in plasticfolie en laat het een half uur rusten in de koelkast.

2. Stap

Ondertussen bereiden we de vulling voor. We mengen de kwark met zure room, dooier, suiker, vanillepudding in poedervorm en met maïszetmeel.

3. Stap

We verspreiden het vaak op een ingevette bakvorm en bestrijken het met vulling.

4. Stap

We leggen de schoongemaakte en gesneden rabarber op de vulling.

5. Stap

We bakken de rabarbercake met kwark in een oven voorverwarmd tot 180°C gedurende ongeveer 35-40 minuten.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

193 recepten

Laat ontbijt

167 recepten

Middagmaal

831 recepten

Diner

765 recepten

Dessert

587 recepten

Gebak

202 recepten

Taarten

123 recepten

Vleesgerechten

404 recepten

Pasta

111 recepten