Bron :: juliannafunk from Getty Images
Rabarber-Aardbeientaart
Een smakelijke en frisse zomertaart met een combinatie van zoete aardbeien en zure rabarber. Deze taart is ideaal voor verschillende feesten, evenementen of gewoon om bij koffie of thee te serveren.
Ingrediënten
Vaak
- 250 g gewoon meel
- 100 g bloemsuiker
- 150 g boter
- 1 stukjes ei
- 1 stukjes vanillesuiker
Inhoud
- 500 g Rabarber
- 300 g Aardbei
- 150 g suiker
- 1 stukjes Vanillepudding poeder
Laatste folders
Procedure
Deeg: Meng in een kom de bloem met de suiker. Voeg de in blokjes gesneden boter toe en verwerk snel tot grof kruim. Voeg het ei en de vanillesuiker toe en verwerk tot een glad deeg. Wikkel het deeg in plasticfolie en laat het ongeveer 30 minuten rusten in de koelkast.
Inhoud: Was de aardbeien, verwijder de steeltjes en snijd ze in plakjes. Maak de rabarber schoon en snijd deze in kleinere stukjes. Meng de aardbeien en rabarber met suiker en laat het 10 minuten marineren. Voeg daarna het vanillepuddingpoeder toe en roer goed.
Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het deeg uit en doe het in de vorm. We houden een beetje deeg over en maken er een rooster bovenop.
Verdeel de vulling gelijkmatig over het deeg. Bak de taart ongeveer 40-50 minuten, of totdat deze mooi goudbruin is.
Laat de taart afkoelen en dan kun je hem serveren. Eet smakelijk!