ADVERTENTIE

Pruimentaartjes

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 400 g Gekookte aardappelen Toegevoegd aan
  • 1 Eitje Toegevoegd aan
  • indien nodig halfgrove bloem Toegevoegd aan
  • boter Toegevoegd aan
  • Pruimen Toegevoegd aan
  • gehakt Noten Toegevoegd aan
  • Knijpen Zout Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

35 min.
1. Stap

Kook de aardappelen in de schil en laat ze afkoelen.

2. Stap

We schillen ze en raspen ze fijn. We zetten ze in een kom.

3. Stap

We voegen een ei toe, zout en mengen het grondig.

4. Stap

We beginnen met het toevoegen van bloem en mengen het deeg met onze handen om het te combineren.

ADVERTENTIE
5. Stap

We maken een rol van het deeg. We verdelen het in 15 delen.

6. Stap

We maken van elk stukje een pannenkoek en leggen in het midden een stukje pruim.

7. Stap

We plakken en rollen balletjes in onze handen.

8. Stap

We doen de noedels in kokend water en kook ze. Als ze aan het oppervlak komen, kook dan nog 5 minuten. Roer af en toe om te voorkomen dat ze plakken.

ADVERTENTIE
9. Stap

We gieten het af en besprenkelen het met gesmolten boter.

10. Stap

Bestrooi met noten, maanzaad of paneermeel.

11. Stap

Eet smakelijk!

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image minipapkaci

Pruimentaartjes

35
Notulen
4
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Kook de aardappelen in de schil en laat ze afkoelen.

2. Stap

We schillen ze en raspen ze fijn. We zetten ze in een kom.

3. Stap

We voegen een ei toe, zout en mengen het grondig.

4. Stap

We beginnen met het toevoegen van bloem en mengen het deeg met onze handen om het te combineren.

5. Stap

We maken een rol van het deeg. We verdelen het in 15 delen.

6. Stap

We maken van elk stukje een pannenkoek en leggen in het midden een stukje pruim.

7. Stap

We plakken en rollen balletjes in onze handen.

8. Stap

We doen de noedels in kokend water en kook ze. Als ze aan het oppervlak komen, kook dan nog 5 minuten. Roer af en toe om te voorkomen dat ze plakken.

9. Stap

We gieten het af en besprenkelen het met gesmolten boter.

10. Stap

Bestrooi met noten, maanzaad of paneermeel.

11. Stap

Eet smakelijk!

Ingrediënten
400 g
Gekookte aardappelen
1
Eitje
indien nodig
halfgrove bloem
boter
Pruimen
gehakt
Noten
Knijpen
Zout