:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/nl/recipe/n4TihL3HFgw7C2y5qUcO/969421dfe7029a4a96e90f1a77b6b7.jpeg)
Pruimentaartjes
Ingrediënten
- 400 g Gekookte aardappelen
- 1 Eitje
- indien nodig halfgrove bloem
- boter
- Pruimen
- gehakt Noten
- Knijpen Zout
Laatste folders
Procedure
Kook de aardappelen in de schil en laat ze afkoelen.
We schillen ze en raspen ze fijn. We zetten ze in een kom.
We voegen een ei toe, zout en mengen het grondig.
We beginnen met het toevoegen van bloem en mengen het deeg met onze handen om het te combineren.
We maken een rol van het deeg. We verdelen het in 15 delen.
We maken van elk stukje een pannenkoek en leggen in het midden een stukje pruim.
We plakken en rollen balletjes in onze handen.
We doen de noedels in kokend water en kook ze. Als ze aan het oppervlak komen, kook dan nog 5 minuten. Roer af en toe om te voorkomen dat ze plakken.
We gieten het af en besprenkelen het met gesmolten boter.
Bestrooi met noten, maanzaad of paneermeel.
Eet smakelijk!
Deel het recept met anderen
Reels
NieuwNieuwste recepten
Nieuwste recepten
Reels
NieuwFavoriete recepten
Top categorieën
Pruimentaartjes
Kook de aardappelen in de schil en laat ze afkoelen.
We schillen ze en raspen ze fijn. We zetten ze in een kom.
We voegen een ei toe, zout en mengen het grondig.
We beginnen met het toevoegen van bloem en mengen het deeg met onze handen om het te combineren.
We maken een rol van het deeg. We verdelen het in 15 delen.
We maken van elk stukje een pannenkoek en leggen in het midden een stukje pruim.
We plakken en rollen balletjes in onze handen.
We doen de noedels in kokend water en kook ze. Als ze aan het oppervlak komen, kook dan nog 5 minuten. Roer af en toe om te voorkomen dat ze plakken.
We gieten het af en besprenkelen het met gesmolten boter.
Bestrooi met noten, maanzaad of paneermeel.
Eet smakelijk!
Hoe heb je dit recept gemaakt?