ADVERTENTIE
Pruimentaartjes
ADVERTENTIE
Ingrediënten
porties
4
- 400 g Gekookte aardappelen
- 1 Eitje
- indien nodig halfgrove bloem
- boter
- Pruimen
- gehakt Noten
- Knijpen Zout
Laatste folders
ADVERTENTIE
Procedure
35 min.
1. Stap
Kook de aardappelen in de schil en laat ze afkoelen.
2. Stap
We schillen ze en raspen ze fijn. We zetten ze in een kom.
3. Stap
We voegen een ei toe, zout en mengen het grondig.
4. Stap
We beginnen met het toevoegen van bloem en mengen het deeg met onze handen om het te combineren.
5. Stap
We maken een rol van het deeg. We verdelen het in 15 delen.
6. Stap
We maken van elk stukje een pannenkoek en leggen in het midden een stukje pruim.
7. Stap
We plakken en rollen balletjes in onze handen.
8. Stap
We doen de noedels in kokend water en kook ze. Als ze aan het oppervlak komen, kook dan nog 5 minuten. Roer af en toe om te voorkomen dat ze plakken.
9. Stap
We gieten het af en besprenkelen het met gesmolten boter.
10. Stap
Bestrooi met noten, maanzaad of paneermeel.
11. Stap
Eet smakelijk!