:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/be/recipe/ejoWTm2I36ufNvf-ZTWn/0be9e17b8498ffc13ab471a25d7096.jpeg)
Profiteroles met Parijse room
Eenvoudig recept van gepofte deeg met lichte room.
Ingrediënten
- 120 g water
- 60 g Boter
- 1⁄2 en Grond
- 75 g Gladde bloem
- 2 Eieren
Laatste folders
Procedure
In de pot doen we water, boter, zout. Laat alles smelten en licht koken op een matig vuur. Vervolgens voegen we de bloem toe en roeren we, terwijl we het vuur/de inductie verlagen. We roeren het deeg en koken het 2-3 minuten (zorg ervoor dat het deeg echt gaar is, er zal een coating op de pot worden gevormd). Laat het deeg iets afkoelen.
Voeg geleidelijk de eieren een voor een toe aan het vochtige deeg. Gebruik een garde om te mixen, zodat het deeg en de eieren goed gecombineerd zijn.
We vullen een spuitzak met het deeg en spuiten hoopjes op een bakplaat met bakpapier, afhankelijk van hoe groot je ze wilt hebben. We bakken op 225°C/ 13 minuten, daarna verminderen we tot 180°C en bakken nog 15 minuten. Laat ze na het bakken afkoelen, vul ze met Parijse slagroom of een andere favoriete crème.
Deel het recept met anderen
Reels
NieuwNieuwste recepten
Nieuwste recepten
Reels
NieuwFavoriete recepten
Top categorieën
Profiteroles met Parijse room
Eenvoudig recept van gepofte deeg met lichte room.
In de pot doen we water, boter, zout. Laat alles smelten en licht koken op een matig vuur. Vervolgens voegen we de bloem toe en roeren we, terwijl we het vuur/de inductie verlagen. We roeren het deeg en koken het 2-3 minuten (zorg ervoor dat het deeg echt gaar is, er zal een coating op de pot worden gevormd). Laat het deeg iets afkoelen.
Voeg geleidelijk de eieren een voor een toe aan het vochtige deeg. Gebruik een garde om te mixen, zodat het deeg en de eieren goed gecombineerd zijn.
We vullen een spuitzak met het deeg en spuiten hoopjes op een bakplaat met bakpapier, afhankelijk van hoe groot je ze wilt hebben. We bakken op 225°C/ 13 minuten, daarna verminderen we tot 180°C en bakken nog 15 minuten. Laat ze na het bakken afkoelen, vul ze met Parijse slagroom of een andere favoriete crème.
Hoe heb je dit recept gemaakt?