ADVERTENTIE
Profiteroles met Parijse room

Profiteroles met Parijse room

Eenvoudig recept van gepofte deeg met lichte room.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
8
  • 120 g water Toegevoegd aan
  • 60 g Boter Toegevoegd aan
  • 12 en Grond Toegevoegd aan
  • 75 g Gladde bloem Toegevoegd aan
  • 2 Eieren Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

30 min.
1. Stap

In de pot doen we water, boter, zout. Laat alles smelten en licht koken op een matig vuur. Vervolgens voegen we de bloem toe en roeren we, terwijl we het vuur/de inductie verlagen. We roeren het deeg en koken het 2-3 minuten (zorg ervoor dat het deeg echt gaar is, er zal een coating op de pot worden gevormd). Laat het deeg iets afkoelen.

2. Stap

Voeg geleidelijk de eieren een voor een toe aan het vochtige deeg. Gebruik een garde om te mixen, zodat het deeg en de eieren goed gecombineerd zijn.

3. Stap

We vullen een spuitzak met het deeg en spuiten hoopjes op een bakplaat met bakpapier, afhankelijk van hoe groot je ze wilt hebben. We bakken op 225°C/ 13 minuten, daarna verminderen we tot 180°C en bakken nog 15 minuten. Laat ze na het bakken afkoelen, vul ze met Parijse slagroom of een andere favoriete crème.

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image maskrtky_od_Katky

Profiteroles met Parijse room

Eenvoudig recept van gepofte deeg met lichte room.

30
Notulen
8
Aantal porties
Procedure
1. Stap

In de pot doen we water, boter, zout. Laat alles smelten en licht koken op een matig vuur. Vervolgens voegen we de bloem toe en roeren we, terwijl we het vuur/de inductie verlagen. We roeren het deeg en koken het 2-3 minuten (zorg ervoor dat het deeg echt gaar is, er zal een coating op de pot worden gevormd). Laat het deeg iets afkoelen.

2. Stap

Voeg geleidelijk de eieren een voor een toe aan het vochtige deeg. Gebruik een garde om te mixen, zodat het deeg en de eieren goed gecombineerd zijn.

3. Stap

We vullen een spuitzak met het deeg en spuiten hoopjes op een bakplaat met bakpapier, afhankelijk van hoe groot je ze wilt hebben. We bakken op 225°C/ 13 minuten, daarna verminderen we tot 180°C en bakken nog 15 minuten. Laat ze na het bakken afkoelen, vul ze met Parijse slagroom of een andere favoriete crème.

Ingrediënten
120 g
water
60 g
Boter
12 en
Grond
75 g
Gladde bloem
2
Eieren