Bron :: Pixabay: LAWJR
Prime Rib
Een sappige, malse en gemakkelijk te bereiden prime rib die ieders smaakpapillen zal bevredigen! Dit klassieke gerecht, geserveerd met geroosterde groenten en een rode wijnsaus, is perfect voor formele diners of een gezellige gezinsmaaltijd.
Ingrediënten
Prime Rib
- 3 kg Côte de boeuf met been
- 2 eetlepel Koosjer zout
- 2 lepel Zwarte peper
Geroosterde Groenten
- 500 g aaseter
- 500 g Aardappelen
- 3 eetlepel olijfolie
Rode Wijnsaus
- 1 fles rode wijn
- 2 eetlepel boter
- 1 eetlepel Bloem
Laatste folders
Procedure
Verwarm uw oven voor op 220 graden C (425 graden F).
Breng de prime rib op smaak met zout en peper.
Plaats de prime rib in een braadpan, botten naar beneden.
Rooster de prime rib op 220 graden C gedurende 20 minuten.
Verlaag de temperatuur tot 120 graden C (250 graden F), en ga door met roosteren voor 2 uur.
Terwijl de prime rib aan het braden is, bereid je de groenten voor.
Meng de wortels en aardappelen in olijfolie, kruid met zout en peper, en rooster in de oven voor ongeveer 45 minuten.
Voor de rode wijnsaus, smelt boter in een sauspan, voeg bloem toe en roer tot het een pasta vormt.
Voeg langzaam rode wijn toe aan de pasta, roer constant totdat het mengsel dikker wordt.
Snijd de prime rib, serveer met groenten en giet de saus erover.