ADVERTENTIE

Bron :: Pixabay: LAWJR

Prime Rib

Een sappige, malse en gemakkelijk te bereiden prime rib die ieders smaakpapillen zal bevredigen! Dit klassieke gerecht, geserveerd met geroosterde groenten en een rode wijnsaus, is perfect voor formele diners of een gezellige gezinsmaaltijd.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
6

Prime Rib

  • 3 kg Côte de boeuf met been Toegevoegd aan
  • 2 eetlepel Koosjer zout Toegevoegd aan
  • 2 lepel Zwarte peper Toegevoegd aan

Geroosterde Groenten

  • 500 g aaseter Toegevoegd aan
  • 500 g Aardappelen Toegevoegd aan
  • 3 eetlepel olijfolie Toegevoegd aan

Rode Wijnsaus

  • 1 fles rode wijn Toegevoegd aan
  • 2 eetlepel boter Toegevoegd aan
  • 1 eetlepel Bloem Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

120 min.
1. Stap

Verwarm uw oven voor op 220 graden C (425 graden F).

2. Stap

Breng de prime rib op smaak met zout en peper.

3. Stap

Plaats de prime rib in een braadpan, botten naar beneden.

4. Stap

Rooster de prime rib op 220 graden C gedurende 20 minuten.

5. Stap

Verlaag de temperatuur tot 120 graden C (250 graden F), en ga door met roosteren voor 2 uur.

6. Stap

Terwijl de prime rib aan het braden is, bereid je de groenten voor.

7. Stap

Meng de wortels en aardappelen in olijfolie, kruid met zout en peper, en rooster in de oven voor ongeveer 45 minuten.

8. Stap

Voor de rode wijnsaus, smelt boter in een sauspan, voeg bloem toe en roer tot het een pasta vormt.

9. Stap

Voeg langzaam rode wijn toe aan de pasta, roer constant totdat het mengsel dikker wordt.

10. Stap

Snijd de prime rib, serveer met groenten en giet de saus erover.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

193 recepten

Laat ontbijt

167 recepten

Middagmaal

831 recepten

Diner

765 recepten

Dessert

587 recepten

Gebak

202 recepten

Taarten

123 recepten

Vleesgerechten

404 recepten

Pasta

111 recepten