Prachtige kwarktaart voor bij de koffie
Geraspte cacaodeeg met kwark en kersen.
Ingrediënten
MAND
- 200 g Gladde spelt volkorenmeel
- 1 Artikel vanillesuiker
- 4 el bloemsuiker
- 1⁄2 poeder Naar het brood
- 2 el cacao
- 1⁄2 Dooiers
- 125 g verzachte boter
KERSEN MIX
- 1 Kersenjam
- 200 g Bevroren kersen
- 2 el suiker
- 1 el Zetmeel
GEREEDSCHAP
- 200 g Ricotta
- 200 g Korrelige kwark of fijn
- 3 el Poedersuiker honing
- 1 Artikel Vanillesuiker naar smaak
- 1⁄2 pakketten vanillepudding
- 1⁄2 Dooiers
- 1 stukjes Eiwit
- Een beetje Van citroenschil
Laatste folders
Procedure
DEEG: Meng de droge en natte ingrediënten apart. Maak dan met je handen een ronde massa van het deeg, wikkel het in folie en doe het minstens 1 uur in de vriezer.
Na een uur raspen we de helft van het deeg op een ingevette bakplaat en kloppen het een beetje met onze handen. We bakken het op 180°C/5 min. Smeer de hete korst in met jam.
KERSMIX: We kunnen kersencompote gebruiken of bevroren kersen laten koken, voeg suiker toe en verdikken met zetmeel opgelost in een beetje water. We roeren tot het dik wordt. Laat het mengsel een beetje afkoelen en verspreid het dan over het deeg dat is ingesmeerd met jam.
GLAZUURLAAG: We kloppen het eiwit. We mengen de rest van de ingrediënten samen en voegen dan het geklopte eiwit toe. We brengen het aan op het kersenmengsel.
Strooi de tweede helft van de kaas erover en bak het. 180°C/ongeveer 35 min. Na het bakken laten we de taart volledig afkoelen en bewaren we deze in een afgesloten doos in de koelkast, zodat deze zacht blijft.