ADVERTENTIE
Bron :: blueflames from Getty Images
Pompoentaart zonder bloem
Een uitstekende en gezonde pompoentaart zonder toegevoegde bloem. Het heeft een mooie kruidige smaak en is ideaal voor een herfst middag.
ADVERTENTIE
Ingrediënten
porties
8
Inhoud
- 500 g Hokkaido pompoen
- 4 stukjes ei
- 100 ml Honing
- 1 stukjes Vanille-extract
- 2 theelepels Kaneel
- 1 theelepel Gemalen kruiden
- 1⁄2 theelepel Gemalen kruidnagel
Vaak
- 200 g amandelmeel
- 50 g kokosolie
- 1 stukjes ei
Laatste folders
ADVERTENTIE
Procedure
60 min.
1. Stap
Verwarm de oven voor op 180°C. Meng amandelmeel, kokosolie en eieren samen tot een deeg ontstaat. Verspreid het deeg vervolgens gelijkmatig over de bodem en randen van de taartvorm. Bak het deeg in de oven gedurende 10 minuten.
2. Stap
Inhoud: Reinig de pompoen, snijd deze in kleine stukjes en kook totdat hij zacht is. Meng in een kom de eieren, honing, vanille-extract, kaneel, gemalen kruiden en kruidnagels. Voeg de gekookte pompoen toe en mix alles samen tot een glad geheel.
3. Stap
Giet de vulling in het voorgebakken deeg en bak nog 30-35 minuten in de oven.