ADVERTENTIE

Bron :: blueflames from Getty Images

Pompoentaart zonder bloem

Een uitstekende en gezonde pompoentaart zonder toegevoegde bloem. Het heeft een mooie kruidige smaak en is ideaal voor een herfst middag.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
8

Inhoud

  • 500 g Hokkaido pompoen Toegevoegd aan
  • 4 stukjes ei Toegevoegd aan
  • 100 ml Honing Toegevoegd aan
  • 1 stukjes Vanille-extract Toegevoegd aan
  • 2 theelepels Kaneel Toegevoegd aan
  • 1 theelepel Gemalen kruiden Toegevoegd aan
  • 12 theelepel Gemalen kruidnagel Toegevoegd aan

Vaak

  • 200 g amandelmeel Toegevoegd aan
  • 50 g kokosolie Toegevoegd aan
  • 1 stukjes ei Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

60 min.
1. Stap

Verwarm de oven voor op 180°C. Meng amandelmeel, kokosolie en eieren samen tot een deeg ontstaat. Verspreid het deeg vervolgens gelijkmatig over de bodem en randen van de taartvorm. Bak het deeg in de oven gedurende 10 minuten.

2. Stap

Inhoud: Reinig de pompoen, snijd deze in kleine stukjes en kook totdat hij zacht is. Meng in een kom de eieren, honing, vanille-extract, kaneel, gemalen kruiden en kruidnagels. Voeg de gekookte pompoen toe en mix alles samen tot een glad geheel.

3. Stap

Giet de vulling in het voorgebakken deeg en bak nog 30-35 minuten in de oven.

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Iwa

Pompoentaart zonder bloem

Een uitstekende en gezonde pompoentaart zonder toegevoegde bloem. Het heeft een mooie kruidige smaak en is ideaal voor een herfst middag.

60
Notulen
8
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Verwarm de oven voor op 180°C. Meng amandelmeel, kokosolie en eieren samen tot een deeg ontstaat. Verspreid het deeg vervolgens gelijkmatig over de bodem en randen van de taartvorm. Bak het deeg in de oven gedurende 10 minuten.

2. Stap

Inhoud: Reinig de pompoen, snijd deze in kleine stukjes en kook totdat hij zacht is. Meng in een kom de eieren, honing, vanille-extract, kaneel, gemalen kruiden en kruidnagels. Voeg de gekookte pompoen toe en mix alles samen tot een glad geheel.

3. Stap

Giet de vulling in het voorgebakken deeg en bak nog 30-35 minuten in de oven.

Ingrediënten
Inhoud
500 g
Hokkaido pompoen
4 stukjes
ei
100 ml
Honing
1 stukjes
Vanille-extract
2 theelepels
Kaneel
1 theelepel
Gemalen kruiden
12 theelepel
Gemalen kruidnagel
Vaak
200 g
amandelmeel
50 g
kokosolie
1 stukjes
ei