Bron :: Lesyy from Getty Images
Pompoensoep met kerrie
Pompoensoep met kerrie en kokosmelk, geschikt voor op de feesttafel.
Ingrediënten
- 1 stukjes Pompoen uit Hokkaido
- 2 Lepels Olijfolie
- 1 stukjes De Ui
- 3 Anjers Knoflook
- 2 lepels currykruiden
- Zout en peper naar smaak
- 400 ml Kokosmelk
- 1 liter Groentebouillon
- Voor decoratie:
- Pompoenzaden
Laatste folders
Procedure
Verwarm eerst de oven voor op 200 graden. Snijd de pompoen doormidden en schep de zaden eruit. Je kunt de pitten bewaren voor later en ze bakken als lekker bijgerecht bij de soep. Snijd de pompoenhelften vervolgens in kleinere stukken en schik ze op een bakplaat bekleed met bakpapier en besprenkel met olijfolie. Bak de pompoen ongeveer 30 minuten of tot hij zacht is.
Fruit ondertussen de gesnipperde ui in een pan met olijfolie. Zodra de ui goudbruin is, voeg je het kerriepoeder en de geperste knoflook toe en bak je nog een paar minuten. Pas op dat de knoflook niet verbrandt - het is beter om het op een lager vuur te bakken. Voeg dan de geroosterde pompoen, kokosmelk en bouillon toe. Laat alles ongeveer 10 minuten op middelhoog vuur pruttelen.
Mix de soep vervolgens tot een gladde massa. Breng de soep ten slotte op smaak met zout en peper.
Serveer de pompoensoep warm, bestrooid met geroosterde pompoenpitten. Deze soep is een heerlijk gerecht voor koele herfstdagen.