Pompoenpotje met gestoofd rundvlees
Pompoenpotje is zo'n klassieke zondagse lunch die je het hele jaar door kunt genieten. Als je er knoedels bijdoet bedekt met vleessap, is het een lunch vol jeugdherinneringen.
Ingrediënten
- 300 g rundvlees
- 2 stukjes De Ui
- zout en peper
- Gemalen krent
- gemalen rode peper
- 1 stukjes pompoen
- 500 ml melk
- 2 stukjes laurierblad
- plantaardige olie
- verse dille
- 200 ml kookroom
- gewoon meel
- azijn
Laatste folders
Procedure
Eerst sneed ik het rundvlees in blokjes. Ik fruitte twee uien tot ze glazig waren in olie en voegde het vlees toe. Ik liet het goed aantrekken, voegde zout, gemalen zwarte peper, gemalen karwij en gemalen rode peper toe en goot er ongeveer 3 dl water over. Ik liet het afgedekt sudderen. Af en toe voegde ik wat water toe, we houden van veel sap. Deze wordt mooi dik, dus je hoeft het niet te verdikken.
Terwijl het vlees zacht stikte, heb ik een grote pompoen schoongemaakt en deze op een grove rasp geraspt. Ik heb het in een beetje olie gestikt, gezouten, met melk overgoten en 2 laurierblaadjes toegevoegd.
Nadat het ongeveer 15 minuten had gekookt, voegde ik een handvol gehakte dille toe, suiker naar smaak en room om te koken. Na slechte ervaringen met stolling voeg ik azijn of citroensap toe na het verwijderen van het vuur. We serveren met dumplings, of eventueel gekookte aardappelen. Eet smakelijk 😋