Bron :: FB: Homemade food
Plakjes geroosterd varkensvlees
Geroosterd varkensvlees is een klassieker van de huiselijke keuken die iedereen kent en liefheeft. Geweldig voor lunch en diner, maar ook voor verschillende vieringen en bijeenkomsten met familie of vrienden.
Ingrediënten
Vlees
- 1 kg Varkensnek
Marinade
- 2 kruidnagel knoflook
- 2 theelepels Zout
- 1 theelepel gemalen zwarte peper
- 2 el olie
Laatste folders
Procedure
Verwarm de oven voor op 180°C. Was het varkensvlees, droog het en snijd het in plakjes van ongeveer 2 cm dik.
We pellen de knoflook en persen hem door een pers. We voegen zout, peper en olie toe en mengen de marinade.
Marineer het vlees met de klaargemaakte marinade, laat het 10 minuten staan.
Na verloop van tijd, doe het vlees in de braadslee en bak het ongeveer een uur en een half in de oven. Draai het vlees tijdens het bakken meerdere keren om zodat het niet uitdroogt.
Serveer gebakken varkensnekplakken met een bijgerecht naar keuze, zoals geroosterde aardappelen of vers brood. Eet smakelijk!