Bron :: atlasstudio from Canva
Pizzadeeg met zure room
Lekker en luchtig zure room pizzadeeg.
Ingrediënten
- 500 g Gewoon meel
- 200 g Zure room
- 200 ml Warme melk
- 1 verpakking Gedroogde gist
- 2 en Zouten
- 2 en Suiker
- 2 en Olijfolie
Laatste folders
Procedure
Begin met het activeren van de gist. Voeg in een grote kom de warme melk, gist en suiker toe. Laat ze ongeveer 5 minuten zitten tot het mengsel begint te bubbelen.
Voeg de bloem, het zout, de olijfolie en de zure room toe aan de kom. Verwerk het mengsel met je handen of een pollepel tot er een glad deeg ontstaat.
Vorm het deeg tot een bal en laat het in een bak afgedekt met een vochtige doek op een warme plaats ongeveer 60 minuten rijzen of tot het deeg verdubbeld is in omvang.
Eenmaal gerezen, rol je het deeg uit tot de gewenste pizzagrootte. Ik raad altijd aan om de randen van het deeg dikker te laten, zodat de pizza een mooie rand heeft.
Het deeg is klaar om bestreken te worden met pizzapuree en belegd te worden met je favoriete ingrediënten.