Bron :: LauriPatterson from Getty Images Signature
Pizza op dunne korst
Zelfgemaakte pizza op dunne korst, verleidelijk in zowel uiterlijk als smaak. Perfect voor een weekendlunch met het gezin.
Ingrediënten
Taart
- 500 g Tarwemeel
- 7 g Droge gist
- 1 glas Warm water
- 2 theelepels Olie
- 1 knijpen Gereedschappen
Gereedschap
- 1 glas Tomatensoep
- 200 g mozzarella
- 2 Kop Favoriete toevoegingen
- salami
Laatste folders
Procedure
Bereid het deeg voor. Meng in een kom het droge meel met de gist, voeg olie, zout en warm water toe. Kneed het deeg ongeveer 10 minuten totdat het elastisch is. Bedek het deeg met een doek en zet het gedurende 1 uur opzij om te rijzen.
Na het rijzen van het deeg, verdeel het in 4 delen. Rol elk deel uit tot een dunne plak. Leg de plak op een met bakpapier beklede bakplaat.
Breng tomatensaus aan op de pizza, bestrooi met geraspte mozzarella en je favoriete toppings.
Bak in een oven voorverwarmd tot 180°C gedurende ongeveer 15-20 minuten. De pizza is klaar als de kaas is gesmolten en lichtbruin is.