ADVERTENTIE

Bron :: Svetlana_nsk from Getty Images

Pizza deeg uit de koelkast

Een eenvoudig pizzarecept dat je toelaat om het deeg een dag op voorhand te bereiden en het in de koelkast te laten rijzen tot de volgende dag. Dit geeft het een unieke smaak en consistentie.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
2
  • 300 g gewoon meel Toegevoegd aan
  • 200 ml water Toegevoegd aan
  • 1 g Droge gist Toegevoegd aan
  • 2 g suiker Toegevoegd aan
  • 5 g zout Toegevoegd aan
  • 15 ml olijfolie Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

60 min.
1. Stap

Meng in een grote kom water, gist en suiker en laat 15 minuten staan.

2. Stap

Voeg meel, zout en olijfolie toe aan het mengsel.

3. Stap

Meng het mengsel en kneed het deeg. Als het te plakkerig is, voeg dan wat meel toe. Als het te droog is, voeg dan wat water toe.

4. Stap

Doe het afgewerkte deeg in een kom, bedek het en plaats het in de koelkast. Laat het 24 uur rijzen.

ADVERTENTIE
5. Stap

Haal het deeg de volgende dag uit de koelkast en laat het 2 uur rusten voordat je de pizza gaat bereiden.

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Iwa

Pizza deeg uit de koelkast

Een eenvoudig pizzarecept dat je toelaat om het deeg een dag op voorhand te bereiden en het in de koelkast te laten rijzen tot de volgende dag. Dit geeft het een unieke smaak en consistentie.

60
Notulen
2
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Meng in een grote kom water, gist en suiker en laat 15 minuten staan.

2. Stap

Voeg meel, zout en olijfolie toe aan het mengsel.

3. Stap

Meng het mengsel en kneed het deeg. Als het te plakkerig is, voeg dan wat meel toe. Als het te droog is, voeg dan wat water toe.

4. Stap

Doe het afgewerkte deeg in een kom, bedek het en plaats het in de koelkast. Laat het 24 uur rijzen.

5. Stap

Haal het deeg de volgende dag uit de koelkast en laat het 2 uur rusten voordat je de pizza gaat bereiden.

Ingrediënten
300 g
gewoon meel
200 ml
water
1 g
Droge gist
2 g
suiker
5 g
zout
15 ml
olijfolie