Bron :: Pixabay: RitaE
Pittige witte chili met kip en bonen
Dit comfortabele en stevige recept combineert heerlijke kip met een verscheidenheid aan smaakvolle kruiden, malse bonen en aromatische groenten tot een romige, pittige maar niet overweldigend hete chili die gewoon onweerstaanbaar is.
Ingrediënten
- 1 lb Kipfilets zonder bot, in blokjes gesneden
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 Middelgrote uien, fijngehakt
- 2 teentjes Knoflook, fijngehakt
- 2 blikken Noordelijke bonen, uitgelekt
- 2 blikken In blokjes gesneden groene pepers
- 2 theelepel gemalen komijn
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 1⁄4 theelepel witte peper
- 1⁄4 theelepel Cayennepeper (optioneel voor degenen die een beetje warmte willen)
- 4 kopjes Kippenbouillon
- 2 kopjes Geraspte monterey jack kaas
- Zure room en gehakte verse koriander, voor garnering
Laatste folders
Procedure
Begin met het verhitten van de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur. Zodra de olie is verhit, voeg je de kip toe en bak je deze tot hij niet meer roze is. Deze stap is essentieel om een smaakvolle basis voor onze chili te krijgen.
Voeg de uien en knoflook toe aan de pan en kook tot ze zacht zijn. Ik raad altijd aan om verse ingrediënten te gebruiken omdat die een intenser smaakprofiel geven.
Voeg vervolgens de bonen, pepers, komijn, oregano, witte peper en cayennepeper toe aan de pan. Roer alles goed door elkaar. Onthoud dat voortdurend roeren kan voorkomen dat ingrediënten aan de bodem blijven plakken, dus houd die houten lepel in beweging!
Giet nu de kippenbouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Dek de pan af, zet het vuur laag en laat het ongeveer een uur sudderen. Hoe langer je het laat sudderen, hoe meer de smaken samen zullen smelten, dus haast je niet bij deze stap.
Verwijder na een uur het deksel en voeg de geraspte kaas toe aan de pan. Roer tot de kaas volledig gesmolten is in de soep. Hierdoor krijgt je chili een rijke en romige consistentie die gewoon goddelijk is.
Schep tot slot de chili in kommen en garneer elke portie met een toefje zure room en een snufje verse koriander. De zure room snijdt door de pittigheid terwijl de koriander een verfrissende noot toevoegt aan dit stevige gerecht.