Bron :: monica-photo by Getty Images
Pittig wildstoofpotje
Een klassiek wildstoofpotje bereid met rode wijn, wortelgroenten en verse kruiden. Ideaal voor koude winterdagen en speciale gelegenheden.
Ingrediënten
- 800 g Wildvlees (hert, ree of wild zwijn)
- 200 g Uien
- 2 lepel boter
- 200 g aaseter
- 100 g selderij
- 1 Stuk Teentje knoflook
- 350 ml rode wijn
- 350 ml Wildbouillon
- 2 Stuk Laurierbladeren
- 1 Theelepel Jeneverbessen
- 1 Knijpen zout
- 1 Knijpen Zwarte peper
Laatste folders
Procedure
Om de wildstoofpot te bereiden, snijdt u het wildvlees in ongeveer 2 cm grote blokjes. Schil de uien, wortelen en selderij en snijd ze in grove blokjes. Hak de knoflook fijn.
Verhit de boter in een grote pan en bak het vlees erin rondom aan. Haal het vlees uit de pan en zet het opzij.
Bak de uien, wortelen, selderij en knoflook in dezelfde pan tot ze zacht zijn. Doe het vlees weer in de pan.
Voeg de rode wijn, de wildbouillon, de laurierbladeren en de jeneverbessen toe en breng alles aan de kook. Verminder de hitte en laat de goulash 2 uur lang sudderen.
Proef het wildstoofpotje met zout en peper en serveer het.