ADVERTENTIE

Bron :: Freepik

Perfecte zachte pindakaasboter glazuur

Het maken van deze smeuïge en weelderige botercrème geeft niet alleen enorm veel voldoening, maar kan ook elke taart of cupcake sieren met zijn rijke en romige goedheid.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
24
  • 1 Kop Boter (op kamertemperatuur) Toegevoegd aan
  • 1 Kop Romige pindakaas (gebruik geen natuurlijke pindakaas, want die kan gaan schiften en de consistentie van de botercrème beïnvloeden) Toegevoegd aan
  • 4 kopjes Poedersuiker Toegevoegd aan
  • 14 Kop Zware room Toegevoegd aan
  • 2 lepels Vanille-extract Toegevoegd aan
  • Een snufje zout Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

15 min.
1. Stap

Klop eerst de boter romig en luchtig met een mixer met een spatel. Dit duurt meestal ongeveer 2 minuten. Ik heb gemerkt dat het makkelijker en sneller is om de gewenste luchtige textuur te krijgen als je begint met boter op kamertemperatuur.

2. Stap

Voeg de romige pindakaas toe aan de mixer en blijf kloppen. Combineer tot je een glad mengsel krijgt. De sleutel is om ervoor te zorgen dat zowel de boter als de pindakaas perfect mengen.

3. Stap

Voeg beetje bij beetje de poedersuiker toe. Hier is een klein trucje: als het glazuur te dik lijkt, voeg dan de zware room toe. Klop tot alles glad en volledig geïntegreerd is.

4. Stap

Voeg het vanille-extract en een snufje zout toe. Als je net als ik vaak bakt, weet je dat het zout de zoetheid en smaken versterkt. Klop het mengsel nogmaals tot het helemaal glad is.

5. Stap

Nu is je pindakaasroom klaar. Je kunt het meteen op taarten of cupcakes smeren of het in een luchtdichte verpakking in je koelkast bewaren voor toekomstig gebruik.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten

Vleesgerechten

438 recepten

Pasta

117 recepten