Bron :: canva
Perensoep
Deze romige, voedzame perenroomsoep werd geboren in mijn eigen keuken op een herfstmiddag, toen we een hele mand vol peren in onze tuin hadden staan. Ik ben er dol op, het heeft het effect van een warme knuffel midden in de herfst.
Ingrediënten
- 6 db Middelgrote zwezerik,
- 1 db Rapen,
- 1 db Uien,
- 1 l Groentebouillon,
- Zout, peper
- Koudgeperste olijfolie,
- Een paar druppels citroensap,
- Verse peterselie om te serveren.
Laatste folders
Procedure
Maak de groenten en peren schoon en snijd ze in blokjes. Fruit de uien in olijfolie en voeg dan de wortelen en peren toe. Zorg ervoor dat ze niet te gaar worden.
Voeg de bouillon, zout en peper toe. Dek af en laat 15-20 minuten sudderen op laag vuur.
Mix met een staafmixer tot het romig is. Als je het te dik vindt, kun je een beetje water toevoegen. Druppel er aan het einde een paar druppels citroensap door voor een frisse, pittige smaak.
Serveer bestrooid met peterselie. Ik raad aan een beetje room aan de soep toe te voegen voor een nog rijkere smaak.