Bron :: Pronima Marina from Getty Images Pro
Peperkoekhuis
Recept voor een heerlijk en mooi peperkoekhuisje, dat onvermijdelijk bij Kerstmis hoort.
Ingrediënten
Voor peperkoek:
- 500 g Gewoon meel
- 150 g Bloemsuiker
- 2 stuk Grote eieren
- 100 g Boter
- 2 lepels Honing
- 1 lepel Bakpoeder
- 1 lepel Thee Soda Bicarbs
- 1 lepel Kruidnagels
- 1 lepel Kaneel
Om te versieren:
- 1 bielok Voor de topping
- 300 g Poedersuiker
Laatste folders
Procedure
Bereid alle ingrediënten voor het bakken.
Smelt de boter, suiker en honing in een steelpan op middelhoog vuur. Zet apart en voeg de eieren, zout, kaneel, kruidnagel, baking soda en bakpoeder toe.
Voeg geleidelijk de bloem toe aan het mengsel en kneed het deeg. Voel je vrij om aan te passen als dat nodig is door bloem of vloeistof toe te voegen.
Wikkel het deeg in plasticfolie en zet het minstens een uur in de koelkast. Dit is een belangrijke stap om het deeg werkbaarder te maken.
Rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 5 mm en snijd de afzonderlijke delen van het huisje uit. Mijn ervaring is dat het goed is om een sjabloon klaar te hebben liggen, aan de hand waarvan we de afzonderlijke delen uitsnijden.
Bak ongeveer 10-12 minuten op 180°C. Laat volledig afkoelen.
Combineer de peperkoek met het eiwitglazuur en laat drogen. Het eiwitglazuur is gemakkelijk te bereiden - klop het eiwit schuimig en voeg geleidelijk de poedersuiker toe.
Versier het huisje met poedersuiker en kerstversiering.