ADVERTENTIE

Bron :: Pronima Marina from Getty Images Pro

Peperkoekhuis

Recept voor een heerlijk en mooi peperkoekhuisje, dat onvermijdelijk bij Kerstmis hoort.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
1

Voor peperkoek:

  • 500 g Gewoon meel Toegevoegd aan
  • 150 g Bloemsuiker Toegevoegd aan
  • 2 stuk Grote eieren Toegevoegd aan
  • 100 g Boter Toegevoegd aan
  • 2 lepels Honing Toegevoegd aan
  • 1 lepel Bakpoeder Toegevoegd aan
  • 1 lepel Thee Soda Bicarbs Toegevoegd aan
  • 1 lepel Kruidnagels Toegevoegd aan
  • 1 lepel Kaneel Toegevoegd aan

Om te versieren:

  • 1 bielok Voor de topping Toegevoegd aan
  • 300 g Poedersuiker Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

200 min.
1. Stap

Bereid alle ingrediënten voor het bakken.

2. Stap

Smelt de boter, suiker en honing in een steelpan op middelhoog vuur. Zet apart en voeg de eieren, zout, kaneel, kruidnagel, baking soda en bakpoeder toe.

3. Stap

Voeg geleidelijk de bloem toe aan het mengsel en kneed het deeg. Voel je vrij om aan te passen als dat nodig is door bloem of vloeistof toe te voegen.

4. Stap

Wikkel het deeg in plasticfolie en zet het minstens een uur in de koelkast. Dit is een belangrijke stap om het deeg werkbaarder te maken.

ADVERTENTIE
5. Stap

Rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 5 mm en snijd de afzonderlijke delen van het huisje uit. Mijn ervaring is dat het goed is om een sjabloon klaar te hebben liggen, aan de hand waarvan we de afzonderlijke delen uitsnijden.

6. Stap

Bak ongeveer 10-12 minuten op 180°C. Laat volledig afkoelen.

7. Stap

Combineer de peperkoek met het eiwitglazuur en laat drogen. Het eiwitglazuur is gemakkelijk te bereiden - klop het eiwit schuimig en voeg geleidelijk de poedersuiker toe.

8. Stap

Versier het huisje met poedersuiker en kerstversiering.

ADVERTENTIE

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Iwa

Peperkoekhuis

Recept voor een heerlijk en mooi peperkoekhuisje, dat onvermijdelijk bij Kerstmis hoort.

200
Notulen
1
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Bereid alle ingrediënten voor het bakken.

2. Stap

Smelt de boter, suiker en honing in een steelpan op middelhoog vuur. Zet apart en voeg de eieren, zout, kaneel, kruidnagel, baking soda en bakpoeder toe.

3. Stap

Voeg geleidelijk de bloem toe aan het mengsel en kneed het deeg. Voel je vrij om aan te passen als dat nodig is door bloem of vloeistof toe te voegen.

4. Stap

Wikkel het deeg in plasticfolie en zet het minstens een uur in de koelkast. Dit is een belangrijke stap om het deeg werkbaarder te maken.

5. Stap

Rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 5 mm en snijd de afzonderlijke delen van het huisje uit. Mijn ervaring is dat het goed is om een sjabloon klaar te hebben liggen, aan de hand waarvan we de afzonderlijke delen uitsnijden.

6. Stap

Bak ongeveer 10-12 minuten op 180°C. Laat volledig afkoelen.

7. Stap

Combineer de peperkoek met het eiwitglazuur en laat drogen. Het eiwitglazuur is gemakkelijk te bereiden - klop het eiwit schuimig en voeg geleidelijk de poedersuiker toe.

8. Stap

Versier het huisje met poedersuiker en kerstversiering.

Ingrediënten
Voor peperkoek:
500 g
Gewoon meel
150 g
Bloemsuiker
2 stuk
Grote eieren
100 g
Boter
2 lepels
Honing
1 lepel
Bakpoeder
1 lepel
Thee Soda Bicarbs
1 lepel
Kruidnagels
1 lepel
Kaneel
Om te versieren:
1 bielok
Voor de topping
300 g
Poedersuiker