Bron :: Kurt-Erik Goehner from Getty Images
Pasta met nivasaus en ham
Pasta met nicoisesaus en ham is een van mijn favoriete gerechten. Deze eenvoudige, maar smakelijke en vullende combinatie van ingrediënten zorgt voor het perfecte diner voor familie of vrienden.
Ingrediënten
- 300 g pasta
- 200 g Nivy
- 200 g Hammen
- 2 kruidnagel Knoflook
- 3 el Boter
- 250 ml Slagroom
- Zout, zwarte peper
- Bieslook
- Peterselie
Laatste folders
Procedure
Ik begin met het koken van de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Ik raad aan om ze al dente te koken, zodat ze nog een beetje hard zijn. Giet ze dan af en zet ze apart.
Smelt de boter in een steelpan, voeg de fijngesneden ham toe en bak goudbruin. Voeg dan de geperste knoflook toe en sauteer samen even.
Voeg de slagroom en geraspte niva toe en laat het mengsel langzaam sudderen. Voeg een beetje pastawater toe als de saus te dik is.
Voeg tot slot de gekookte pasta toe aan het mengsel, roer en breng op smaak met zout en peper. En de geurige pasta met Niva saus en ham is klaar!
Je kunt ze ook bestrooien met bieslook of peterselie.