ADVERTENTIE

Bron :: jstankiewiczwitek from Getty Images

Paardebloemensiroop

Paardebloemensiroop is een smakelijke en gezonde drank die we thuis kunnen bereiden met paardebloemen. Paardebloemensiroop is rijk aan vitaminen en mineralen, vooral vitamine C en kalium.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
20
  • 400 stukjes Van paardenbloemenbloemen Toegevoegd aan
  • 1 l water Toegevoegd aan
  • 1 stukjes Citroen Toegevoegd aan
  • 1 stukjes Sinaasappel Toegevoegd aan
  • 1 kg Suiker Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

120 min.
1. Stap

Eerst bereiden we alle ingrediënten voor. We reinigen de paardenbloembloemen van de groene delen, zodat de siroop niet bitter is.

2. Stap

We doen de paardenbloembloemen in een grote pan en overgieten ze met een liter water. Voeg de citroen en sinaasappel toe, in plakjes gesneden. Laat alles samen 24 uur trekken.

3. Stap

Na 24 uur weken, zeef de bloemeninfusie. Giet het terug in de pan en voeg er een kilogram suiker aan toe. Breng de infusie al roerend langzaam aan de kook.

4. Stap

Laat het mengsel dan ongeveer 60 minuten zachtjes koken tot er een siroopachtige consistentie ontstaat. Vergeet niet af en toe te roeren om te voorkomen dat de siroop aanbrandt.

ADVERTENTIE
5. Stap

Giet de nog hete siroop in gesteriliseerde flessen en sluit deze. Laat het afkoelen. Bewaar in de koelkast en consumeer binnen 6 maanden.

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Iwa

Paardebloemensiroop

Paardebloemensiroop is een smakelijke en gezonde drank die we thuis kunnen bereiden met paardebloemen. Paardebloemensiroop is rijk aan vitaminen en mineralen, vooral vitamine C en kalium.

120
Notulen
20
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Eerst bereiden we alle ingrediënten voor. We reinigen de paardenbloembloemen van de groene delen, zodat de siroop niet bitter is.

2. Stap

We doen de paardenbloembloemen in een grote pan en overgieten ze met een liter water. Voeg de citroen en sinaasappel toe, in plakjes gesneden. Laat alles samen 24 uur trekken.

3. Stap

Na 24 uur weken, zeef de bloemeninfusie. Giet het terug in de pan en voeg er een kilogram suiker aan toe. Breng de infusie al roerend langzaam aan de kook.

4. Stap

Laat het mengsel dan ongeveer 60 minuten zachtjes koken tot er een siroopachtige consistentie ontstaat. Vergeet niet af en toe te roeren om te voorkomen dat de siroop aanbrandt.

5. Stap

Giet de nog hete siroop in gesteriliseerde flessen en sluit deze. Laat het afkoelen. Bewaar in de koelkast en consumeer binnen 6 maanden.

Ingrediënten
400 stukjes
Van paardenbloemenbloemen
1 l
water
1 stukjes
Citroen
1 stukjes
Sinaasappel
1 kg
Suiker