ADVERTENTIE

Bron :: Pixabay: congerdesign

Oma's beste gehaktballen recept

Als kind waren oma's gehaktballen altijd het hoogtepunt van elke familiebijeenkomst en zondagavond. Dit recept is me daarom bijzonder dierbaar en ik ben er trots op dat ik het nu aan de wereld kan laten zien. Elke hap doet me terugdenken en wekt het nostalgische gevoel op van gemeenschap en zelfgemaakte gerechten. Ook al lijkt het in het begin misschien wat ingewikkeld, elk moment dat je investeert in het bereiden van deze heerlijke gehaktballen is het waard.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
5
  • 500 g Gemengd gehakt Toegevoegd aan
  • 1 blokjes Ui Toegevoegd aan
  • 1 oudbakken Broodje of paneermeel Toegevoegd aan
  • 2 Eieren Toegevoegd aan
  • Zout, peper Toegevoegd aan
  • Karwijzaad (optioneel) Toegevoegd aan
  • 1 Geperst Kruidnagel Toegevoegd aan
  • 3 Tablespoon plantaardige olie Toegevoegd aan
  • 100 ml bouillon Toegevoegd aan
  • 1 Tablespoon Mosterd Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

40 min.
1. Stap

Om het gehaktballetjes recept te maken, laat je het oud broodje weken in warm water en knijp je het vervolgens goed uit tot er bijna geen vocht meer over is. Als je paneermeel gebruikt, kun je deze stap overslaan.

2. Stap

Combineer gehakt, ui, geweekt broodje (of broodkruim), eieren, fijngehakt knoflookteentje, een snufje zout, peper en eventueel een beetje komijn in een grote kom. Meng alles goed door elkaar tot alle ingrediënten gelijkmatig verdeeld zijn. Ik moet zeggen dat ik hier liever mijn handen gebruik en hier komt het gedeelte dat oma altijd noemde om tot een deeg te kneden.

3. Stap

Vorm nu gehaktballetjes van gelijke grootte met natte handen en druk goed aan zodat ze niet uit elkaar vallen.

4. Stap

Verhit de olie in een pan en bak de gehaktballen aan beide kanten tot ze mooi bruin kleuren. Mijn ervaring is dat je hier het beste resultaat krijgt als je een middelhoog vuur gebruikt en de gehaktballetjes niet te vaak omdraait.

ADVERTENTIE
5. Stap

Voeg dan de bouillon toe en laat de gehaktballen 15-20 minuten op laag vuur sudderen. De bouillon voorziet de gehaktballen van vocht en zorgt ervoor dat ze van binnen sappig blijven.

6. Stap

Roer vlak voor het einde van de kooktijd de mosterd erdoor en meng alles goed. Hierdoor krijgen de gehaktballen een bijzonder lekkere en aromatische saus.

7. Stap

En oma's gehaktballen zijn klaar! Ze smaken het lekkerst met aardappelpuree of gebakken aardappelen en een groene salade. Maar laten we eerlijk zijn, ze smaken eigenlijk overal goed bij.

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Gretarezepte

Oma's beste gehaktballen recept

Als kind waren oma's gehaktballen altijd het hoogtepunt van elke familiebijeenkomst en zondagavond. Dit recept is me daarom bijzonder dierbaar en ik ben er trots op dat ik het nu aan de wereld kan laten zien. Elke hap doet me terugdenken en wekt het nostalgische gevoel op van gemeenschap en zelfgemaakte gerechten. Ook al lijkt het in het begin misschien wat ingewikkeld, elk moment dat je investeert in het bereiden van deze heerlijke gehaktballen is het waard.

40
Notulen
5
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Om het gehaktballetjes recept te maken, laat je het oud broodje weken in warm water en knijp je het vervolgens goed uit tot er bijna geen vocht meer over is. Als je paneermeel gebruikt, kun je deze stap overslaan.

2. Stap

Combineer gehakt, ui, geweekt broodje (of broodkruim), eieren, fijngehakt knoflookteentje, een snufje zout, peper en eventueel een beetje komijn in een grote kom. Meng alles goed door elkaar tot alle ingrediënten gelijkmatig verdeeld zijn. Ik moet zeggen dat ik hier liever mijn handen gebruik en hier komt het gedeelte dat oma altijd noemde om tot een deeg te kneden.

3. Stap

Vorm nu gehaktballetjes van gelijke grootte met natte handen en druk goed aan zodat ze niet uit elkaar vallen.

4. Stap

Verhit de olie in een pan en bak de gehaktballen aan beide kanten tot ze mooi bruin kleuren. Mijn ervaring is dat je hier het beste resultaat krijgt als je een middelhoog vuur gebruikt en de gehaktballetjes niet te vaak omdraait.

5. Stap

Voeg dan de bouillon toe en laat de gehaktballen 15-20 minuten op laag vuur sudderen. De bouillon voorziet de gehaktballen van vocht en zorgt ervoor dat ze van binnen sappig blijven.

6. Stap

Roer vlak voor het einde van de kooktijd de mosterd erdoor en meng alles goed. Hierdoor krijgen de gehaktballen een bijzonder lekkere en aromatische saus.

7. Stap

En oma's gehaktballen zijn klaar! Ze smaken het lekkerst met aardappelpuree of gebakken aardappelen en een groene salade. Maar laten we eerlijk zijn, ze smaken eigenlijk overal goed bij.

Ingrediënten
500 g
Gemengd gehakt
1 blokjes
Ui
1 oudbakken
Broodje of paneermeel
2
Eieren
Zout, peper
Karwijzaad (optioneel)
1 Geperst
Kruidnagel
3 Tablespoon
plantaardige olie
100 ml
bouillon
1 Tablespoon
Mosterd