ADVERTENTIE

Bron :: LauriPatterson via iStockPhotos

Mulligatawny Soep uit India

De Mulligatawny soep is een traditioneel gerecht uit de Indiase keuken met een mix van pittige en zoete smaken. Het combineert het beste uit het westen en oosten en is ook in zijn thuisland, Groot-Brittannië, erg populair. Deze stevige kippensoep met linzen en appels kan worden geserveerd als hoofdgerecht.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 500 g kipfilet Toegevoegd aan
  • 100 g Gele linzen Toegevoegd aan
  • 2 Stuk Appel Toegevoegd aan
  • 1 Stuk Ui Toegevoegd aan
  • 2 Toe knoflook Toegevoegd aan
  • 1 Stuk Wortel Toegevoegd aan
  • 1 l kippenbouillon Toegevoegd aan
  • 2 lepel kerriepoeder Toegevoegd aan
  • 1 lepel olijfolie Toegevoegd aan
  • 2 lepel citroensap Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

60 min.
1. Stap

1. Stap: Snijd eerst voor de Mulligatawny soep de kippenborst in blokjes en bak deze in een pan met olijfolie. Haal vervolgens het kippenvlees uit de pan en zet het opzij.

2. Stap

2. stap: Snijd vervolgens de ui, knoflook en wortel in blokjes en doe ze in dezelfde pot. Stoof de groenten ongeveer 5 minuten.

3. Stap

3e stap: Voeg nu de linzen en het kerriepoeder toe en roer alles goed door elkaar. Voeg dan de kippenbouillon toe en laat de soep ongeveer 30 minuten sudderen.

4. Stap

4e stap: Terwijl de soep suddert, schil je de appels, verwijder je het klokhuis en snijd je ze in kleine blokjes. Deze voeg je dan toe aan de soep.

ADVERTENTIE
5. Stap

5e stap: Nadat de soep heeft gekookt, voeg je de kip en het citroensap toe en laat je de soep nog ongeveer 10 minuten sudderen. Daarna is je Mulligatawny-soep klaar om te serveren.

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Gretarezepte

Mulligatawny Soep uit India

De Mulligatawny soep is een traditioneel gerecht uit de Indiase keuken met een mix van pittige en zoete smaken. Het combineert het beste uit het westen en oosten en is ook in zijn thuisland, Groot-Brittannië, erg populair. Deze stevige kippensoep met linzen en appels kan worden geserveerd als hoofdgerecht.

60
Notulen
4
Aantal porties
Procedure
1. Stap

1. Stap: Snijd eerst voor de Mulligatawny soep de kippenborst in blokjes en bak deze in een pan met olijfolie. Haal vervolgens het kippenvlees uit de pan en zet het opzij.

2. Stap

2. stap: Snijd vervolgens de ui, knoflook en wortel in blokjes en doe ze in dezelfde pot. Stoof de groenten ongeveer 5 minuten.

3. Stap

3e stap: Voeg nu de linzen en het kerriepoeder toe en roer alles goed door elkaar. Voeg dan de kippenbouillon toe en laat de soep ongeveer 30 minuten sudderen.

4. Stap

4e stap: Terwijl de soep suddert, schil je de appels, verwijder je het klokhuis en snijd je ze in kleine blokjes. Deze voeg je dan toe aan de soep.

5. Stap

5e stap: Nadat de soep heeft gekookt, voeg je de kip en het citroensap toe en laat je de soep nog ongeveer 10 minuten sudderen. Daarna is je Mulligatawny-soep klaar om te serveren.

Ingrediënten
500 g
kipfilet
100 g
Gele linzen
2 Stuk
Appel
1 Stuk
Ui
2 Toe
knoflook
1 Stuk
Wortel
1 l
kippenbouillon
2 lepel
kerriepoeder
1 lepel
olijfolie
2 lepel
citroensap