Bron :: martince2 from Getty Images
Muffins met banaan
Ze zijn niet alleen heerlijk als ontbijt of als gezond tussendoortje in de middag, maar door de eenvoudige bereiding zal iedereen ze lekker vinden. Plus, als je overrijpe bananen in huis hebt die je waarschijnlijk niet in yoghurt zou doen, is dit recept de perfecte manier om ze te gebruiken.
Ingrediënten
- 2 stukjes Overrijpe bananen
- 150 g Gladde bloem
- 100 g Suiker
- 1 stukjes ei
- 60 g Boter
- 1 Lepel Bakpoeder
- korrel zout
- 1 Lepel Vanille-essence
Laatste folders
Procedure
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Klop in een kom de eieren met de suiker schuimig. Als je luchtigere muffins wilt, probeer dan zoveel mogelijk belletjes in het ei te creëren.
Voeg gesmolten boter en gemixte bananen toe.
Voeg de bloem, het bakpoeder en het zout toe.
Voeg als laatste de vanille-essence toe. Het beslag moet egaal zijn, maar zorg ervoor dat het een beetje ruw blijft, des te luchtiger de muffins zullen zijn.
Giet het beslag in de voorbereide pannen en bak ongeveer 25 minuten.