Muffin met pompoen
Ik ontdekte dit recept op een regenachtige herfstdag en sindsdien is het een van mijn favorieten. De zijdeachtige smaak van de oogstpompoen combineert perfect met het kruidige deeg en je kunt dit eenvoudige maar heerlijke dessert voor elke gelegenheid maken. Ik heb het verschillende keren geprobeerd en nu deel ik hoe jij de perfecte pompoenmuffin kunt maken.
Ingrediënten
- 200 g pompoen
- 150 g Volkoren tarwebloem
- 2 ei
- 100 g bruine suiker
- 50 g Eetbare olie
- 1 snufje zout
- 1 snufje Kaneel
- 1 snufje nootmuskaat
- 1 theelepel Bakpoeder
- 1⁄2 dl melk
Laatste folders
Procedure
Verwarm de oven voor op 180 graden. De lagere temperatuur zorgt voor een langzamere baktijd, waardoor de muffins sappiger en zachter worden.
Snijd de pompoen in stukken, schil hem en snijd in kleine blokjes.
Meng de bloem, bakpoeder, zout, suiker, kaneel en nootmuskaat. Meng de ingrediënten goed om ervoor te zorgen dat de specerijen gelijkmatig worden verdeeld in het deeg.
Klop de eieren los in een kom en voeg dan de olie en melk toe. Deze stap zorgt ervoor dat de eieren en olie makkelijker door het bloemmengsel mengen.
Meng de droge en natte ingrediënten door elkaar en voeg dan de pompoenstukjes toe. Je hoeft het beslag niet te veel te mengen, alleen tot de ingrediënten gecombineerd zijn, want als je te veel mengt, worden de muffins hard.
Schep het muffinbeslag in de bakvormpjes - papieren of siliconen bakvormpjes - en zet ze 20-25 minuten in de oven.
Test de muffins om te zien of ze gaar zijn. Als de naald schoon is wanneer je hem eruit haalt, zijn ze klaar.