Bron :: FB: Varíme a pečieme - vaření a pečení
Mokkataart
Een heerlijke taart die het perfecte dessert kan zijn voor elke gelegenheid. Dit recept gebruikt een mok als meeteenheid.
Ingrediënten
Gereedschap
- 2 mokken gewoon meel
- 2 mokken halfgrove bloem
- 250 g boter
- 1 mok suiker
- 1 stukjes vanillesuiker
- 3 stukjes ei
- 2 el zure room
- 2 lepels Bakpoeder
Gereedschap
- 3 stukjes vanillepudding
- 5 potten melk
- 6 el suiker
- 2 kg Appel
- 1 en Kaneel
- Poedersuiker voor bestuiven
Laatste folders
Procedure
We kloppen de eieren met suiker en vanillesuiker tot schuim.
In een tweede kom zeven we bloem met bakpoeder en mengen we het met boter.
We voegen de eieren met room toe en mengen ze.
We verdelen het deeg in twee delen - een groter en een kleiner. We leggen het grotere deeg in een bakvorm die we bekleden met bakpapier. We bewaren het andere deeg voorlopig, verpakt in de koelkast.
We wassen de appels, raspen ze en mengen ze met kaneel. We leggen ze op het deeg.
We mengen de pudding met suiker in wat melk.
De overgebleven melk koken we en voegen de gemengde pudding toe. We koken het. Giet het nog steeds heet over de geraspte appels.
We halen het tweede deeg uit de koelkast en snijden het voor de pudding.
We bakken de taart ongeveer 50 minuten op 180°C.
Na het afkoelen bestrooien we het met poedersuiker.