ADVERTENTIE

Bron :: hanbr from Getty Images

Mierikswortelsaus met gerookt vlees

Bereid een huisgemaakte mierikswortelsaus met gerookt vlees. Dit recept is perfect voor de zondagse lunch of een andere speciale gelegenheid.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4

Saus

  • 100 g boter Toegevoegd aan
  • 2 Stukken De Ui Toegevoegd aan
  • 3 Lepels Meel Toegevoegd aan
  • 500 ml runderbouillon Toegevoegd aan
  • 200 g Geraspte mierikswortel Toegevoegd aan
  • 200 ml Smetana Toegevoegd aan

Maso

  • 800 g gerookt vlees Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

90 min.
1. Stap

Was het vlees, droog het en snijd het in kleinere stukjes.

2. Stap

Verhit de boter in de pan, voeg de fijngesneden ui toe en bak deze.

3. Stap

Voeg bloem toe en bak tot het begint een bruine kleur te vormen.

4. Stap

Voeg mierikswortel toe en meng.

ADVERTENTIE
5. Stap

Voeg langzaam de runderbouillon toe, blijf roeren om klontjes te voorkomen.

6. Stap

Voeg de room toe, roer en laat de saus ongeveer 15 minuten sudderen op laag vuur.

7. Stap

Voeg op de pan gerookt vlees toe en laat het nog 15 minuten sudderen in de saus.

8. Stap

Serveer de saus heet, bij voorkeur met knoedel. Eet smakelijk!

ADVERTENTIE

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Iwa

Mierikswortelsaus met gerookt vlees

Bereid een huisgemaakte mierikswortelsaus met gerookt vlees. Dit recept is perfect voor de zondagse lunch of een andere speciale gelegenheid.

90
Notulen
4
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Was het vlees, droog het en snijd het in kleinere stukjes.

2. Stap

Verhit de boter in de pan, voeg de fijngesneden ui toe en bak deze.

3. Stap

Voeg bloem toe en bak tot het begint een bruine kleur te vormen.

4. Stap

Voeg mierikswortel toe en meng.

5. Stap

Voeg langzaam de runderbouillon toe, blijf roeren om klontjes te voorkomen.

6. Stap

Voeg de room toe, roer en laat de saus ongeveer 15 minuten sudderen op laag vuur.

7. Stap

Voeg op de pan gerookt vlees toe en laat het nog 15 minuten sudderen in de saus.

8. Stap

Serveer de saus heet, bij voorkeur met knoedel. Eet smakelijk!

Ingrediënten
Saus
100 g
boter
2 Stukken
De Ui
3 Lepels
Meel
500 ml
runderbouillon
200 g
Geraspte mierikswortel
200 ml
Smetana
Maso
800 g
gerookt vlees