:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/be/recipe/3zM2qLYLU-O0obFneR-y/dc9d816f206836ef79a58cebc0fee0.jpeg)
Bron :: hanbr from Getty Images
Mierikswortelsaus met gerookt vlees
Bereid een huisgemaakte mierikswortelsaus met gerookt vlees. Dit recept is perfect voor de zondagse lunch of een andere speciale gelegenheid.
Ingrediënten
Saus
- 100 g boter
- 2 Stukken De Ui
- 3 Lepels Meel
- 500 ml runderbouillon
- 200 g Geraspte mierikswortel
- 200 ml Smetana
Maso
- 800 g gerookt vlees
Laatste folders
Procedure
Was het vlees, droog het en snijd het in kleinere stukjes.
Verhit de boter in de pan, voeg de fijngesneden ui toe en bak deze.
Voeg bloem toe en bak tot het begint een bruine kleur te vormen.
Voeg mierikswortel toe en meng.
Voeg langzaam de runderbouillon toe, blijf roeren om klontjes te voorkomen.
Voeg de room toe, roer en laat de saus ongeveer 15 minuten sudderen op laag vuur.
Voeg op de pan gerookt vlees toe en laat het nog 15 minuten sudderen in de saus.
Serveer de saus heet, bij voorkeur met knoedel. Eet smakelijk!
Deel het recept met anderen
Reels
NieuwNieuwste recepten
Nieuwste recepten
Reels
NieuwFavoriete recepten
Top categorieën
Mierikswortelsaus met gerookt vlees
Bereid een huisgemaakte mierikswortelsaus met gerookt vlees. Dit recept is perfect voor de zondagse lunch of een andere speciale gelegenheid.
Was het vlees, droog het en snijd het in kleinere stukjes.
Verhit de boter in de pan, voeg de fijngesneden ui toe en bak deze.
Voeg bloem toe en bak tot het begint een bruine kleur te vormen.
Voeg mierikswortel toe en meng.
Voeg langzaam de runderbouillon toe, blijf roeren om klontjes te voorkomen.
Voeg de room toe, roer en laat de saus ongeveer 15 minuten sudderen op laag vuur.
Voeg op de pan gerookt vlees toe en laat het nog 15 minuten sudderen in de saus.
Serveer de saus heet, bij voorkeur met knoedel. Eet smakelijk!
Hoe heb je dit recept gemaakt?