ADVERTENTIE

Bron :: hanbr from Getty Images

Mierikswortelsaus met gerookt vlees

Bereid een huisgemaakte mierikswortelsaus met gerookt vlees. Dit recept is perfect voor de zondagse lunch of een andere speciale gelegenheid.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4

Saus

  • 100 g boter Toegevoegd aan
  • 2 Stukken De Ui Toegevoegd aan
  • 3 Lepels Meel Toegevoegd aan
  • 500 ml runderbouillon Toegevoegd aan
  • 200 g Geraspte mierikswortel Toegevoegd aan
  • 200 ml Smetana Toegevoegd aan

Maso

  • 800 g gerookt vlees Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

90 min.
1. Stap

Was het vlees, droog het en snijd het in kleinere stukjes.

2. Stap

Verhit de boter in de pan, voeg de fijngesneden ui toe en bak deze.

3. Stap

Voeg bloem toe en bak tot het begint een bruine kleur te vormen.

4. Stap

Voeg mierikswortel toe en meng.

5. Stap

Voeg langzaam de runderbouillon toe, blijf roeren om klontjes te voorkomen.

6. Stap

Voeg de room toe, roer en laat de saus ongeveer 15 minuten sudderen op laag vuur.

7. Stap

Voeg op de pan gerookt vlees toe en laat het nog 15 minuten sudderen in de saus.

8. Stap

Serveer de saus heet, bij voorkeur met knoedel. Eet smakelijk!

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten

Vleesgerechten

438 recepten

Pasta

117 recepten