ADVERTENTIE
Bron :: hanbr from Getty Images
Mierikswortelsaus met gerookt vlees
Bereid een huisgemaakte mierikswortelsaus met gerookt vlees. Dit recept is perfect voor de zondagse lunch of een andere speciale gelegenheid.
ADVERTENTIE
Ingrediënten
porties
4
Saus
- 100 g boter
- 2 Stukken De Ui
- 3 Lepels Meel
- 500 ml runderbouillon
- 200 g Geraspte mierikswortel
- 200 ml Smetana
Maso
- 800 g gerookt vlees
Laatste folders
ADVERTENTIE
Procedure
90 min.
1. Stap
Was het vlees, droog het en snijd het in kleinere stukjes.
2. Stap
Verhit de boter in de pan, voeg de fijngesneden ui toe en bak deze.
3. Stap
Voeg bloem toe en bak tot het begint een bruine kleur te vormen.
4. Stap
Voeg mierikswortel toe en meng.
5. Stap
Voeg langzaam de runderbouillon toe, blijf roeren om klontjes te voorkomen.
6. Stap
Voeg de room toe, roer en laat de saus ongeveer 15 minuten sudderen op laag vuur.
7. Stap
Voeg op de pan gerookt vlees toe en laat het nog 15 minuten sudderen in de saus.
8. Stap
Serveer de saus heet, bij voorkeur met knoedel. Eet smakelijk!