Mexicaanse tortilla's
Een heerlijk gerecht met gehakt
Ingrediënten
- 500 g Gemalen kalfsvlees
- 6 meel tortilla's
- 1 De Ui
- 60 g rode bonen in blik ongearomatiseerd
- 60 g ingeblikte maïs
- 250 g Harde gouda kaas
- Kaas
- 100 g cheddarkaas
- 400 g gepelde tomaten
- olijfolie
- Zout
- Zwarte peper
- Knoflookkruiden
- Chili peper
Laatste folders
Procedure
We hakken de ui fijn en bakken het in olijfolie. We voegen het gehakt toe, voegen wat water toe en stoven het samen met de ui.
Wanneer het vlees klaar is, voegen we de bonen, maïs, gehakte tomaten toe en brengen op smaak met zout, zwarte peper en knoflook.
We halen het uit het vuur en laten het afkoelen. Vervolgens raspen we 200 g harde kaas in het afgekoelde en roeren we het door. Voeg naar smaak chillipepers toe.
We bereiden tortilla's voor.. we vullen elk met het mengsel, rollen ze op en leggen ze naast elkaar in een ovenschaal die we hebben ingevet met olijfolie.
We zetten 2 EL van het mengsel opzij en smeren het over de voorbereide tortilla's. Bestrooi ze vervolgens met de rest van de geraspte kaas (gouda) en daarna met cheddar.
Kant-en-klare tortilla's bakken we 15 minuten op 180 C.