ADVERTENTIE

Bron :: FB: Varíme a pečieme - vaření a pečení

Mascarpone en fruitcake

Deze zoete mascarpone en fruitcake is een geweldige keuze voor zomerse middagen. Hij is licht, verfrissend en dankzij het fruit vol vitamines. Je kunt het bereiden met welk fruit je maar bij de hand hebt, maar het smaakt het best met aardbeien of frambozen.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
10

Lichaam grootte 30x20cm:

  • 4 stukjes ei Toegevoegd aan
  • 4 el bruine suiker Toegevoegd aan
  • 2 el olie Toegevoegd aan
  • 2 el water Toegevoegd aan
  • 20 g cacao Toegevoegd aan
  • 80 g gewoon meel Toegevoegd aan
  • 12 stukjes Bakpoeder Toegevoegd aan

Crème:

  • 500 g mascarpone Toegevoegd aan
  • 400 ml slagroom Toegevoegd aan
  • 3 stukjes vanillesuiker Toegevoegd aan

Fruitvulling:

  • 500 g frambozen Toegevoegd aan

Chocolade:

  • 100 g chocolade Toegevoegd aan
  • 100 ml slagroom Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

60 min.
1. Stap

We kloppen het eiwit op tot schuim.

2. Stap

We mengen de dooiers met suiker tot schuim en voegen olie, water en cacao toe. We mengen alles samen.

3. Stap

Vervolgens voegen we gezeefde bloem met bakpoeder toe en roeren we het schuim er voorzichtig doorheen.

4. Stap

We bakken in een vorm bekleed met bakpapier op 160°C gedurende ongeveer 20 minuten.

ADVERTENTIE
5. Stap

In een kom, kloppen we mascarpone, slagroom en suiker. Smeer de crème op de cake.

6. Stap

We wassen de frambozen en prikken ze met een vork, we verspreiden ze over de hele taart op de crème.

7. Stap

We smelten de chocolade samen met de slagroom en verwarmen deze, daarna halen we deze van de kachel.

8. Stap

We mengen en gieten het over de taart.

ADVERTENTIE
9. Stap

Bijvoorbeeld strooien we cacao op de top en versieren we het met fruit.

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Iwa

Mascarpone en fruitcake

Deze zoete mascarpone en fruitcake is een geweldige keuze voor zomerse middagen. Hij is licht, verfrissend en dankzij het fruit vol vitamines. Je kunt het bereiden met welk fruit je maar bij de hand hebt, maar het smaakt het best met aardbeien of frambozen.

60
Notulen
10
Aantal porties
Procedure
1. Stap

We kloppen het eiwit op tot schuim.

2. Stap

We mengen de dooiers met suiker tot schuim en voegen olie, water en cacao toe. We mengen alles samen.

3. Stap

Vervolgens voegen we gezeefde bloem met bakpoeder toe en roeren we het schuim er voorzichtig doorheen.

4. Stap

We bakken in een vorm bekleed met bakpapier op 160°C gedurende ongeveer 20 minuten.

5. Stap

In een kom, kloppen we mascarpone, slagroom en suiker. Smeer de crème op de cake.

6. Stap

We wassen de frambozen en prikken ze met een vork, we verspreiden ze over de hele taart op de crème.

7. Stap

We smelten de chocolade samen met de slagroom en verwarmen deze, daarna halen we deze van de kachel.

8. Stap

We mengen en gieten het over de taart.

9. Stap

Bijvoorbeeld strooien we cacao op de top en versieren we het met fruit.

Ingrediënten
Lichaam grootte 30x20cm:
4 stukjes
ei
4 el
bruine suiker
2 el
olie
2 el
water
20 g
cacao
80 g
gewoon meel
12 stukjes
Bakpoeder
Crème:
500 g
mascarpone
400 ml
slagroom
3 stukjes
vanillesuiker
Fruitvulling:
500 g
frambozen
Chocolade:
100 g
chocolade
100 ml
slagroom