ADVERTENTIE

Bron :: Pixabay: _Alicja_

Makkelijk Zelfgemaakte Peperkoek Koekjes Recept

Dit is een eenvoudig en heerlijk peperkoekrecept dat ik graag met iedereen wil delen.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
24
  • 34 Kop ongezouten boter Toegevoegd aan
  • 1 Kop bruine suiker Toegevoegd aan
  • 1 Groot ei Toegevoegd aan
  • 34 Kop Melasse Toegevoegd aan
  • 4 kopjes Bloem voor alle doeleinden Toegevoegd aan
  • 2 lepels bakpoeder Toegevoegd aan
  • 1 eetlepel gemalen gember Toegevoegd aan
  • 2 lepels Gemalen kaneel Toegevoegd aan
  • 12 theelepel Gemalen kruidnagel Toegevoegd aan
  • 12 theelepel zout Toegevoegd aan
  • Glazuur voor decoratie Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

90 min.
1. Stap

Begin met het voorverwarmen van de oven op 175°C (350°F). Deze voorverwarmingsstap is van vitaal belang omdat het zorgt voor een gelijkmatige bakomgeving, en het is iets wat ik heb geleerd van jarenlang bakken.

2. Stap

Roer in een grote kom de boter en bruine suiker samen tot het mengsel licht en luchtig is. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de ingrediënten goed samenkomen om een gladde basis voor je deeg te creëren.

3. Stap

Klop het ei door het roommengsel. Roer vervolgens de melasse erdoor en zorg voor een glad mengsel.

4. Stap

Zeef in een aparte kom de bloem, baking soda, zout en kruiden. Ik vind dat het zeven een verschil maakt in de textuur en het is een extra stap die de tijd waard is.

ADVERTENTIE
5. Stap

Voeg het droge mengsel geleidelijk toe aan het natte mengsel en vorm er een glad deeg van. Als het een beetje te taai wordt om te roeren, gebruik dan gerust je handen, want dan heb je meer controle.

6. Stap

Rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 1/4 inch op een met bloem bestoven oppervlak. Mijn tip is om het deeg niet te dun uit te rollen, want je wilt dat je peperkoekmannetjes perfect stevig en niet te hard zijn.

7. Stap

Na het rollen gebruik je peperkoek- of andere feestelijke uitsteekvormpjes om je koekjes te maken en leg je ze op een bakplaat bekleed met bakpapier.

8. Stap

Bak ze ongeveer 10 tot 12 minuten, tot ze beginnen op te stijven. Let op dat je ze niet te lang bakt, want dan worden ze hard als ze afkoelen.

ADVERTENTIE
9. Stap

Laat de peperkoekmannetjes ongeveer 10 minuten afkoelen op de bakplaat voordat je ze op een rooster legt om helemaal af te koelen.

10. Stap

Versier naar wens met glazuur. Dit is het leuke gedeelte dat je met je gezin kunt doen.

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Tammers

Makkelijk Zelfgemaakte Peperkoek Koekjes Recept

Dit is een eenvoudig en heerlijk peperkoekrecept dat ik graag met iedereen wil delen.

90
Notulen
24
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Begin met het voorverwarmen van de oven op 175°C (350°F). Deze voorverwarmingsstap is van vitaal belang omdat het zorgt voor een gelijkmatige bakomgeving, en het is iets wat ik heb geleerd van jarenlang bakken.

2. Stap

Roer in een grote kom de boter en bruine suiker samen tot het mengsel licht en luchtig is. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de ingrediënten goed samenkomen om een gladde basis voor je deeg te creëren.

3. Stap

Klop het ei door het roommengsel. Roer vervolgens de melasse erdoor en zorg voor een glad mengsel.

4. Stap

Zeef in een aparte kom de bloem, baking soda, zout en kruiden. Ik vind dat het zeven een verschil maakt in de textuur en het is een extra stap die de tijd waard is.

5. Stap

Voeg het droge mengsel geleidelijk toe aan het natte mengsel en vorm er een glad deeg van. Als het een beetje te taai wordt om te roeren, gebruik dan gerust je handen, want dan heb je meer controle.

6. Stap

Rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 1/4 inch op een met bloem bestoven oppervlak. Mijn tip is om het deeg niet te dun uit te rollen, want je wilt dat je peperkoekmannetjes perfect stevig en niet te hard zijn.

7. Stap

Na het rollen gebruik je peperkoek- of andere feestelijke uitsteekvormpjes om je koekjes te maken en leg je ze op een bakplaat bekleed met bakpapier.

8. Stap

Bak ze ongeveer 10 tot 12 minuten, tot ze beginnen op te stijven. Let op dat je ze niet te lang bakt, want dan worden ze hard als ze afkoelen.

9. Stap

Laat de peperkoekmannetjes ongeveer 10 minuten afkoelen op de bakplaat voordat je ze op een rooster legt om helemaal af te koelen.

10. Stap

Versier naar wens met glazuur. Dit is het leuke gedeelte dat je met je gezin kunt doen.

Ingrediënten
34 Kop
ongezouten boter
1 Kop
bruine suiker
1
Groot ei
34 Kop
Melasse
4 kopjes
Bloem voor alle doeleinden
2 lepels
bakpoeder
1 eetlepel
gemalen gember
2 lepels
Gemalen kaneel
12 theelepel
Gemalen kruidnagel
12 theelepel
zout
Glazuur voor decoratie