Bron :: ifiStudio for Adobe Stock
Machinekoekjes
Voor ons horen zandkoekjes elk jaar bij de kerstperiode. Vers uit de oven en nog warm zijn ze een echte traktatie. Als ze door een gehaktmolen worden gehaald, krijgen ze het karakteristieke ontwerp dat ze zo speciaal maakt. Met de volgende instructies is het nog nooit zo makkelijk geweest om zelf zandkoekjes te maken.
Ingrediënten
- 250 g boter
- 200 g suiker
- 1 Pakket vanillesuiker
- 4 dooier
- 500 g Meel
- 2 TL bakpoeder
Laatste folders
Procedure
Om zandkoekjes uit de gehaktmolen te bakken, doe je de boter, suiker en vanillesuiker in een kom en meng je alles tot je een romig mengsel hebt. Mijn ervaring is dat lauwe boter gemakkelijker en gelijkmatiger met de suiker combineert.
Voeg nu de eidooiers toe en meng alles nogmaals goed door elkaar. Hierdoor wordt het beslag mooi glad en krijgt het een fluweelzachte textuur.
Meng de bloem en het bakpoeder in een aparte kom en voeg dit geleidelijk toe aan het boter-suiker-eimengsel en roer het erdoor. Je zult merken dat het deeg nu steviger wordt. Maar maak je geen zorgen, dat is juist goed.
Haal het deeg in delen door de vleesmolen. Ik heb gemerkt dat het goed bestuiven van het hakmolenhulpstuk met bloem op voorhand voor mij goed werkt. Dit maakt het veel makkelijker om erdoorheen te draaien.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Leg de zandkoekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze ongeveer 10 minuten in de oven.
Haal de gebakjes uit de oven als ze goudbruin zijn en laat ze afkoelen.
Ik maak dit recept graag tijdens de feestdagen. De hele familie kan meehelpen en het resultaat is gewoon heerlijk. Soms strooi ik naar hartenlust poedersuiker over de zandkoekjes.