ADVERTENTIE
Bron :: madeleinesteinbach from Canva
Maanzaadmelk
Een traditioneel Slowaaks recept voor drank gemaakt van maanzaad
ADVERTENTIE
Ingrediënten
porties
4
- 200 g Gereedschappen
- 1 l melk
- 100 g suiker
- 1 theelepel peperkoek kruiden
Laatste folders
ADVERTENTIE
Procedure
30 min.
1. Stap
Spoel de mak af in koud water en laat het ongeveer 30 minuten weken.
2. Stap
Droog het goed af en maal het vervolgens in een maanzaad molen.
3. Stap
Verwarm in een pan melk met suiker en speculaaskruiden. Wanneer de melk begint te koken, voeg je de maanzaad toe en laat je het ongeveer 15 minuten sudderen op een matig vuur.
4. Stap
Haal de maanzaadmelk van het vuur en laat het afkoelen. De smaak van maanzaadmelk wordt versterkt als je het minstens een uur laat staan voor het serveren.
5. Stap
Serveer de papaver melk koud.