ADVERTENTIE
Maanzaadcake zonder meel
ADVERTENTIE
Ingrediënten
porties
16
We hebben een behuizing nodig voor
- 200 g Vliegende muis
- 4 stuk ei
- 35 ml olie
- 80 g yoghurt
- knijpen Zout
- 80 g kristalsuiker
- 1 theelepel bakpoeder
Vulling
- 200 ml slagroom
- 250 g Volvette kwark
- 1 stukjes vanillesuiker
- 1⁄2 stuk Sinaasappelsap
- citroensap
Laatste folders
ADVERTENTIE
Procedure
70 min.
1. Stap
We scheiden de eidooiers van het eiwit. Klop de dooiers met suiker tot een schuimige massa, voeg olie en yoghurt toe en meng. Aan dit mengsel voegen we maanzaadmeel en bakpoeder met wijnsteen toe. Tenslotte mengen we licht met het opgeklopte eiwit met een snufje zout. Bak op 180 graden gedurende 30 minuten. Na het bakken snijden we de afgekoelde taart in plakken en vullen we deze.
2. Stap
Klop de zure room, kwark en suiker samen. Voeg tot slot het sinaasappelsap toe. Verspreid 2/3 van de crème over de biscuitbodem en voeg de kersen toe. Dek af met het tweede stuk taart en verspreid de rest van de crème (1/3) eroverheen. Voeg kersen, amandelschijfjes en munt toe.