ADVERTENTIE

Maanzaadcake zonder meel

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
16

We hebben een behuizing nodig voor

  • 200 g Vliegende muis Toegevoegd aan
  • 4 stuk ei Toegevoegd aan
  • 35 ml olie Toegevoegd aan
  • 80 g yoghurt Toegevoegd aan
  • knijpen Zout Toegevoegd aan
  • 80 g kristalsuiker Toegevoegd aan
  • 1 theelepel bakpoeder Toegevoegd aan

Vulling

  • 200 ml slagroom Toegevoegd aan
  • 250 g Volvette kwark Toegevoegd aan
  • 1 stukjes vanillesuiker Toegevoegd aan
  • 12 stuk Sinaasappelsap Toegevoegd aan
  • citroensap Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

70 min.
1. Stap

We scheiden de eidooiers van het eiwit. Klop de dooiers met suiker tot een schuimige massa, voeg olie en yoghurt toe en meng. Aan dit mengsel voegen we maanzaadmeel en bakpoeder met wijnsteen toe. Tenslotte mengen we licht met het opgeklopte eiwit met een snufje zout. Bak op 180 graden gedurende 30 minuten. Na het bakken snijden we de afgekoelde taart in plakken en vullen we deze.

2. Stap

Klop de zure room, kwark en suiker samen. Voeg tot slot het sinaasappelsap toe. Verspreid 2/3 van de crème over de biscuitbodem en voeg de kersen toe. Dek af met het tweede stuk taart en verspreid de rest van de crème (1/3) eroverheen. Voeg kersen, amandelschijfjes en munt toe.

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image navar_daco

Maanzaadcake zonder meel

70
Notulen
16
Aantal porties
Procedure
1. Stap

We scheiden de eidooiers van het eiwit. Klop de dooiers met suiker tot een schuimige massa, voeg olie en yoghurt toe en meng. Aan dit mengsel voegen we maanzaadmeel en bakpoeder met wijnsteen toe. Tenslotte mengen we licht met het opgeklopte eiwit met een snufje zout. Bak op 180 graden gedurende 30 minuten. Na het bakken snijden we de afgekoelde taart in plakken en vullen we deze.

2. Stap

Klop de zure room, kwark en suiker samen. Voeg tot slot het sinaasappelsap toe. Verspreid 2/3 van de crème over de biscuitbodem en voeg de kersen toe. Dek af met het tweede stuk taart en verspreid de rest van de crème (1/3) eroverheen. Voeg kersen, amandelschijfjes en munt toe.

Ingrediënten
We hebben een behuizing nodig voor
200 g
Vliegende muis
4 stuk
ei
35 ml
olie
80 g
yoghurt
knijpen
Zout
80 g
kristalsuiker
1 theelepel
bakpoeder
Vulling
200 ml
slagroom
250 g
Volvette kwark
1 stukjes
vanillesuiker
12 stuk
Sinaasappelsap
citroensap