Bron :: Pixabay: Emilia_Baczynska
Maak je eigen pizzasaus basisrecept
Deze heerlijke zelfgemaakte pizzasaus is een absolute favoriet in mijn familie. Met zijn robuuste, hartige smaken en echte "tomatenkick" tilt hij elke soort pizza naar een nieuw niveau. Het recept is niet alleen snel en makkelijk te bereiden, het is ook zo veelzijdig dat het bij elk type pizza past - van traditionele Italiaanse pizza's tot moderne creaties.
Ingrediënten
- 800 gr Gepelde tomaten blik
- 2 gesneden teentjes knoflook
- 1 kleine Ui, in blokjes gesneden
- 1 Theelepel suiker
- Zout en peper naar smaak
- 2 Tablespoon olijfolie
- 1 Confederatie Verse basilicum, fijngehakt
- 1 Theelepel gedroogde oregano
Laatste folders
Procedure
Om je eigen pizzasaus te maken, verhit je de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Het is aan te raden om een grotere pan te gebruiken zodat de tomaten optimaal kunnen sudderen.
Voeg de blokjes ui toe en bak tot ze doorschijnend zijn, wat meestal ongeveer 5 minuten duurt.
Voeg de gehakte knoflook toe en laat een minuutje sudderen. Zorg ervoor dat de knoflook niet aanbrandt, want dat kan de smaak van de saus beïnvloeden.
Voeg nu de gepelde tomaten (met sap), suiker, basilicum en oregano toe. Laat de ingrediënten aan de kook komen en zet dan het vuur laag om de saus ongeveer 30 minuten te laten sudderen. Omdat ik deze procedure vaak heb gedaan, weet ik dat de mengtijd cruciaal is om de smaken goed te laten combineren.
Breng tot slot de pizzasaus op smaak met zout en peper.
Je pizzasaus is nu klaar voor gebruik. Je kunt hem meteen gebruiken of maximaal een week bewaren in een luchtdichte verpakking in de koelkast.