Bron :: Mythja from Canva
Linzer koekjes
Fantastische en traditionele linzerkoeken in ons land, aan elkaar geplakt met jam.
Ingrediënten
- 370 g Gewoon meel
- 130 g bloemsuiker
- 250 g Boter
- 2 stuk Dooiers
- korrel zout
- Citroenzeste
- 200 g Jam voor vulling
Laatste folders
Procedure
Meng in een kom de bloem met de poedersuiker en een snufje zout. Maak een kuiltje in het midden van het bloemmengsel en leg de boterplakjes, eidooiers en citroenschil erin.
Verwerk alle ingrediënten snel tot een soepel deeg. Mijn tip is om het deeg niet te lang te bewerken, zodat de boter niet te warm wordt en het deeg niet gaat plakken. Wikkel het deeg in plasticfolie en zet het 2 uur in de koelkast.
Rol het gekoelde deeg uit tot een lap van ongeveer 3 mm dik. Bestrooi het lichtjes met bloem om te voorkomen dat het aan de mat of de deegrol blijft plakken. Snijd met behulp van een linecakevorm de bodem en bovenkant van de cakejes uit.
Leg de cakejes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze ongeveer 6-8 minuten op 180 °C.
Bestrijk de gebakken en afgekoelde scones met jam en bind ze samen.