ADVERTENTIE

Bron :: Mythja from Canva

Linzer koekjes

Fantastische en traditionele linzerkoeken in ons land, aan elkaar geplakt met jam.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
60
  • 370 g Gewoon meel Toegevoegd aan
  • 130 g bloemsuiker Toegevoegd aan
  • 250 g Boter Toegevoegd aan
  • 2 stuk Dooiers Toegevoegd aan
  • korrel zout Toegevoegd aan
  • Citroenzeste Toegevoegd aan
  • 200 g Jam voor vulling Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

240 min.
1. Stap

Meng in een kom de bloem met de poedersuiker en een snufje zout. Maak een kuiltje in het midden van het bloemmengsel en leg de boterplakjes, eidooiers en citroenschil erin.

2. Stap

Verwerk alle ingrediënten snel tot een soepel deeg. Mijn tip is om het deeg niet te lang te bewerken, zodat de boter niet te warm wordt en het deeg niet gaat plakken. Wikkel het deeg in plasticfolie en zet het 2 uur in de koelkast.

3. Stap

Rol het gekoelde deeg uit tot een lap van ongeveer 3 mm dik. Bestrooi het lichtjes met bloem om te voorkomen dat het aan de mat of de deegrol blijft plakken. Snijd met behulp van een linecakevorm de bodem en bovenkant van de cakejes uit.

4. Stap

Leg de cakejes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze ongeveer 6-8 minuten op 180 °C.

5. Stap

Bestrijk de gebakken en afgekoelde scones met jam en bind ze samen.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten

Vleesgerechten

438 recepten

Pasta

117 recepten