Bron :: minadezhda from Getty Images
Lever in saus
Ik maak deze lever al jaren en het is een van mijn favoriete gerechten voor een snel en smakelijk diner. De elegante en smaakvolle mosterdroomsaus versterkt de smaak van de lever perfect en de ervaring heeft me geleerd hoe ik de lever op de juiste manier moet bereiden zodat hij mals en sappig is.
Ingrediënten
- 500 g Varkenslevers
- 2 pcs Uien
- 2 lepels Boter
- 1 glas bouillon
- 200 ml Crème
- 2 lepels Mosterd
- Zout, peper naar smaak
- 2 lepels Meel
Laatste folders
Procedure
Helemaal aan het begin ontdoe ik de lever van pezen, vliezen en bloedvaten - een belangrijke stap om hem zacht en bitter te houden. Daarna snijd ik de lever in niet te dikke plakken.
In een kom giet ik de bloem, voeg zout en peper toe en meng. Ik wentel elk plakje lever door dit mengsel. Ik vind dat de lever hierdoor knapperiger wordt.
Ik snijd de ui in pluimen en bak deze in boter in een koekenpan goudbruin.
Ik deed de plakjes lever in de pan en bakte ze ongeveer 3 minuten aan beide kanten.
Daarna giet ik de bouillon erbij en voeg ik de mosterd toe. Ik roer alles door elkaar, breng het op smaak met zout en peper en laat het dan ongeveer 15 minuten sudderen.
Als laatste voeg ik de room toe en laat nog ongeveer 5 minuten koken. Gedurende deze tijd moet de saus indikken.