ADVERTENTIE

Bron :: Pixabay mygraphx

Lentejas (Spaanse linzensoep)

Dit recept voor lentejas komt rechtstreeks uit Spanje en werd met liefde gemaakt door mijn Spaanse oma. Toen ik jonger was, bracht ik vele gelukkige uren door in haar keuken, luisterend naar de geurige aroma's en de liefdevol bereide maaltijden. Dit is een traditioneel, hartig en bevredigend gerecht dat bijzonder goed past bij koude winterdagen.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
8
  • 2 Kopjes Groene linzen Toegevoegd aan
  • 1 groot Gesnipperde ui Toegevoegd aan
  • 2 blokjes aaseter Toegevoegd aan
  • 4 gesneden teentjes knoflook Toegevoegd aan
  • 1 Groen Paprika, in blokjes gesneden Toegevoegd aan
  • 2 gesneden Tomaten Toegevoegd aan
  • 200 Gram Chorizo, in plakjes gesneden Toegevoegd aan
  • 2 Laurierbladeren Toegevoegd aan
  • 1 Theelepel Paprikapoeder Toegevoegd aan
  • 6 Kopjes water Toegevoegd aan
  • Zout en peper naar smaak Toegevoegd aan
  • 2 Eetlepel olijfolie Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

60 min.
1. Stap

Om het recept voor lentejas te koken, week je de linzen in ruim water en laat je ze een uur staan. Dit helpt de linzen zachter te worden en verkort de kooktijd.

2. Stap

Verhit de olijfolie in een grote pan. Voeg de ui, wortels, knoflook en paprika toe en bak ongeveer 5-7 minuten, af en toe roerend, tot de groenten zacht zijn. Door de paprika nu toe te voegen, kunnen de smaken van de specerijen zich volledig ontwikkelen.

3. Stap

Voeg de tomaten en chorizo toe aan de pan en bak nog 5 minuten. Door de chorizo te bakken komt het pittige aroma vrij en krijgt de soep een unieke smaak.

4. Stap

Voeg de geweekte en uitgelekte linzen, laurierblaadjes, paprikapoeder en water toe. Breng op smaak met zout en peper. Roer vanaf dit punt af en toe en laat de soep op een laag vuur sudderen.

ADVERTENTIE
5. Stap

Dek de pan af en laat de Spaanse linzensoep op laag vuur ongeveer 60 minuten koken, of tot de linzen zacht zijn. Zorg ervoor dat de soep niet overkookt: hij moet alleen zachtjes pruttelen.

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Gretarezepte

Lentejas (Spaanse linzensoep)

Dit recept voor lentejas komt rechtstreeks uit Spanje en werd met liefde gemaakt door mijn Spaanse oma. Toen ik jonger was, bracht ik vele gelukkige uren door in haar keuken, luisterend naar de geurige aroma's en de liefdevol bereide maaltijden. Dit is een traditioneel, hartig en bevredigend gerecht dat bijzonder goed past bij koude winterdagen.

60
Notulen
8
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Om het recept voor lentejas te koken, week je de linzen in ruim water en laat je ze een uur staan. Dit helpt de linzen zachter te worden en verkort de kooktijd.

2. Stap

Verhit de olijfolie in een grote pan. Voeg de ui, wortels, knoflook en paprika toe en bak ongeveer 5-7 minuten, af en toe roerend, tot de groenten zacht zijn. Door de paprika nu toe te voegen, kunnen de smaken van de specerijen zich volledig ontwikkelen.

3. Stap

Voeg de tomaten en chorizo toe aan de pan en bak nog 5 minuten. Door de chorizo te bakken komt het pittige aroma vrij en krijgt de soep een unieke smaak.

4. Stap

Voeg de geweekte en uitgelekte linzen, laurierblaadjes, paprikapoeder en water toe. Breng op smaak met zout en peper. Roer vanaf dit punt af en toe en laat de soep op een laag vuur sudderen.

5. Stap

Dek de pan af en laat de Spaanse linzensoep op laag vuur ongeveer 60 minuten koken, of tot de linzen zacht zijn. Zorg ervoor dat de soep niet overkookt: hij moet alleen zachtjes pruttelen.

Ingrediënten
2 Kopjes
Groene linzen
1 groot
Gesnipperde ui
2 blokjes
aaseter
4 gesneden
teentjes knoflook
1 Groen
Paprika, in blokjes gesneden
2 gesneden
Tomaten
200 Gram
Chorizo, in plakjes gesneden
2
Laurierbladeren
1 Theelepel
Paprikapoeder
6 Kopjes
water
Zout en peper naar smaak
2 Eetlepel
olijfolie