Bron :: Freepik
Lekkere Gebakken Kippenborsten
Deze lekkere kip is niet alleen lekker, maar ook een aromatische toevoeging aan je eettafel.
Ingrediënten
- 4 Kipfilets zonder bot zonder vel
- 1 eetlepel Olijfolie
- Zout en zwarte peper naar smaak
- 1 theelepel Knoflookpoeder
- 1 theelepel Uienpoeder
- 1⁄2 theelepel Gedroogde oregano
- 1⁄2 theelepel Gedroogde basilicum
- 1⁄2 Kop Kippenbouillon
- 1 eetlepel Citroensap
- 1⁄4 Kop Vers gehakte peterselie voor de garnering
Laatste folders
Procedure
Verwarm eerst je oven voor op 200°C. Dit is een stap die je misschien eerst wilt doen, omdat een voorverwarmde oven ervoor zorgt dat de kip gelijkmatig gaart.
Kruid de kipfilets met zout, peper, knoflookpoeder, uienpoeder, gedroogde oregano en gedroogde basilicum. Zorg ervoor dat elk stuk gelijkmatig bedekt is. Dit is het hart van je gerecht en geeft het al zijn smaken!
Verhit de olijfolie in een grote ovenbestendige koekenpan op middelhoog vuur.
Voeg de gekruide kipfilets toe aan de koekenpan en schroei ze goudbruin. Dit duurt ongeveer 4-5 minuten per kant. Schroeien op hoog vuur helpt om de sappen in te sluiten, waardoor je kip vochtig en mals wordt.
Haal de pan van het vuur en voeg kippenbouillon en citroensap toe.
Plaats de braadpan in de voorverwarmde oven en bak de kip 25-30 minuten of tot hij door en door gaar is.
Garneer tot slot met vers gehakte peterselie en serveer direct.