ADVERTENTIE

Bron :: Pixabay: timokefoto

Lekkere Gebakken Indiase Garnalenkotelet

Als je dit recept volgt, kun je deze exotische Indiase garnalenkotelet op tafel zetten!

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 500 gms Garnalen (bij voorkeur middelgrote) Toegevoegd aan
  • 3 Middelgrote aardappelen, gekookt en gepureerd Toegevoegd aan
  • 2 Grote uien, fijngesneden Toegevoegd aan
  • 2 Groene pepers, fijngehakt Toegevoegd aan
  • 2 tbls Gember-knoflookpasta Toegevoegd aan
  • 1 theelepel Kurkumapoeder Toegevoegd aan
  • 12 theelepel Van rode chilipoeder Toegevoegd aan
  • 1 theelepel Van garam masala poeder Toegevoegd aan
  • Zout naar smaak Toegevoegd aan
  • Vers gehakte korianderblaadjes Toegevoegd aan
  • Griesmeel voor coating Toegevoegd aan
  • 2 Eieren, geklopt Toegevoegd aan
  • Olie om te bakken Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

60 min.
1. Stap

Maak de garnalen schoon, ontdoe ze van hun ingewanden, stoom ze en hak ze vervolgens fijn. Zorg er tijdens het stomen voor dat ze niet te gaar worden, want garnalen hebben de neiging hard te worden.

2. Stap

Verhit 2 eetlepels olie in een pan. Voeg de gesnipperde uien toe en sauteer tot ze doorschijnend worden. Houd het vuur op middelhoog om te voorkomen dat de uien verbranden, we willen dat ze goudbruin en aromatisch zijn.

3. Stap

Voeg groene pepers en gember-knoflookpasta toe aan de pan en bak tot de rauwe geur verdwijnt.

4. Stap

Voeg kurkumapoeder, chilipoeder, garam masalapoeder en zout toe. Meng goed en laat ongeveer 2 minuten koken, af en toe roeren.

ADVERTENTIE
5. Stap

Nu is het tijd om de gehakte garnalen in de pan te doen. Laat een paar minuten koken tot alle kruiden goed door de garnalen zijn opgenomen.

6. Stap

Voeg vervolgens de aardappelpuree en korianderblaadjes toe. Meng alles goed door elkaar. De aardappelpuree werkt als een bindmiddel, dus zorg ervoor dat het goed wordt opgenomen.

7. Stap

Haal van het vuur en laat het mengsel afkoelen.

8. Stap

Vorm het mengsel na afkoeling tot kleine ovale koteletjes. Doop elk koteletje in de losgeklopte eieren en bestrijk ze dan met griesmeel. Griesmeel geeft een knapperige textuur wanneer de koteletten worden gebakken.

ADVERTENTIE
9. Stap

Verhit olie in een koekenpan. Zodra de olie heet genoeg is, bak je elke kotelet tot beide kanten goudbruin zijn.

10. Stap

Laat de koteletten uitlekken op absorberend papier om overtollige olie te verwijderen en serveer ze warm met je favoriete saus of dip.

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Tammers

Lekkere Gebakken Indiase Garnalenkotelet

Als je dit recept volgt, kun je deze exotische Indiase garnalenkotelet op tafel zetten!

60
Notulen
4
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Maak de garnalen schoon, ontdoe ze van hun ingewanden, stoom ze en hak ze vervolgens fijn. Zorg er tijdens het stomen voor dat ze niet te gaar worden, want garnalen hebben de neiging hard te worden.

2. Stap

Verhit 2 eetlepels olie in een pan. Voeg de gesnipperde uien toe en sauteer tot ze doorschijnend worden. Houd het vuur op middelhoog om te voorkomen dat de uien verbranden, we willen dat ze goudbruin en aromatisch zijn.

3. Stap

Voeg groene pepers en gember-knoflookpasta toe aan de pan en bak tot de rauwe geur verdwijnt.

4. Stap

Voeg kurkumapoeder, chilipoeder, garam masalapoeder en zout toe. Meng goed en laat ongeveer 2 minuten koken, af en toe roeren.

5. Stap

Nu is het tijd om de gehakte garnalen in de pan te doen. Laat een paar minuten koken tot alle kruiden goed door de garnalen zijn opgenomen.

6. Stap

Voeg vervolgens de aardappelpuree en korianderblaadjes toe. Meng alles goed door elkaar. De aardappelpuree werkt als een bindmiddel, dus zorg ervoor dat het goed wordt opgenomen.

7. Stap

Haal van het vuur en laat het mengsel afkoelen.

8. Stap

Vorm het mengsel na afkoeling tot kleine ovale koteletjes. Doop elk koteletje in de losgeklopte eieren en bestrijk ze dan met griesmeel. Griesmeel geeft een knapperige textuur wanneer de koteletten worden gebakken.

9. Stap

Verhit olie in een koekenpan. Zodra de olie heet genoeg is, bak je elke kotelet tot beide kanten goudbruin zijn.

10. Stap

Laat de koteletten uitlekken op absorberend papier om overtollige olie te verwijderen en serveer ze warm met je favoriete saus of dip.

Ingrediënten
500 gms
Garnalen (bij voorkeur middelgrote)
3
Middelgrote aardappelen, gekookt en gepureerd
2
Grote uien, fijngesneden
2
Groene pepers, fijngehakt
2 tbls
Gember-knoflookpasta
1 theelepel
Kurkumapoeder
12 theelepel
Van rode chilipoeder
1 theelepel
Van garam masala poeder
Zout naar smaak
Vers gehakte korianderblaadjes
Griesmeel voor coating
2
Eieren, geklopt
Olie om te bakken