ADVERTENTIE

Bron :: alexbai from Getty Images

Langzaam geroosterd varkensvlees

Dit is een recept voor varkensvlees dat langzaam in de oven wordt geroosterd. Dankzij het lange proces is het vlees zacht en sappig. Het perfecte recept voor een weekendlunch.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 1 stukjes schouderham Toegevoegd aan
  • 2 stukjes knoflook Toegevoegd aan
  • 1 stukjes De Ui Toegevoegd aan
  • 4 l water Toegevoegd aan
  • 2 stukjes laurierblad Toegevoegd aan
  • 5 stukjes Hele specerijen Toegevoegd aan
  • Limoen Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

180 min.
1. Stap

We maken de knoflook schoon en snijden hem in plakjes.

2. Stap

Bak de varkenshaas aan alle kanten in een pan op middelhoog vuur. Verplaats het daarna naar een braadslee.

3. Stap

In de pan waarin we de varkenshaas hebben gebakken, bakken we de ui, knoflook en voegen we laurierblad en hele kruiden toe.

4. Stap

Giet water in de bak totdat de helft van het vlees bedekt is, je kunt het vlees besprenkelen met limoensap en de bak in de voorverwarmde oven plaatsen op 140 °C.

ADVERTENTIE
5. Stap

We bakken het vlees 2-3 uur. Tijdens het bakken bedruipen we het vlees met sap.

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Iwa

Langzaam geroosterd varkensvlees

Dit is een recept voor varkensvlees dat langzaam in de oven wordt geroosterd. Dankzij het lange proces is het vlees zacht en sappig. Het perfecte recept voor een weekendlunch.

180
Notulen
4
Aantal porties
Procedure
1. Stap

We maken de knoflook schoon en snijden hem in plakjes.

2. Stap

Bak de varkenshaas aan alle kanten in een pan op middelhoog vuur. Verplaats het daarna naar een braadslee.

3. Stap

In de pan waarin we de varkenshaas hebben gebakken, bakken we de ui, knoflook en voegen we laurierblad en hele kruiden toe.

4. Stap

Giet water in de bak totdat de helft van het vlees bedekt is, je kunt het vlees besprenkelen met limoensap en de bak in de voorverwarmde oven plaatsen op 140 °C.

5. Stap

We bakken het vlees 2-3 uur. Tijdens het bakken bedruipen we het vlees met sap.

Ingrediënten
1 stukjes
schouderham
2 stukjes
knoflook
1 stukjes
De Ui
4 l
water
2 stukjes
laurierblad
5 stukjes
Hele specerijen
Limoen